Giannis Konstantelias kimdir?

Süper Lig kulübü PAOK ve Yunanistan milli takımında oynayan Yunan profesyonel bir futbolcu Giannis Konstantelias kimdir?
Suat Mutlu
|
20 Nisan 2024, Cumartesi - 15:07
Giannis Konstantelias kimdir?

Giannis Konstantelias, 5 Mart 2003 doğumlu, Yunan profesyonel bir futbolcudur. PAOK takımında orta saha veya kanat oyuncusu olarak görev yapmaktadır aynı zamanda Yunanistan milli takımında da yer almaktadır.

Kulüp kariyeri Erken kariyer Konstantelias, dokuz yaşındayken Volos'taki Agia Paraskevi akademisine gitti. Başlangıçta yaşıtlarıyla antrenman yaparken, kısa sürede daha büyüklerin antrenmanlarına katıldı. 2013 yılında PAOK hayatına girdi ve Volos'tan Selanik'e geldi. İlk başta forvet olarak oynadı, ardından merkeze geçti, ancak aynı zamanda kanatlarda da oynadı. PAOK Akademisi'nde çalıştı, çok çalıştı, iyi anlar yaşadı, iç ve uluslararası turnuvalarda değerli deneyimler kazandı ve iki kez MVP seçildi.

PAOK 2021'de Konstantelias, PAOK'un A takımına yükseldi ve 17 Ocak'ta OFI karşısında PAOK formasıyla ilk maçına çıktı. Henüz 18 yaşına gelmeden. Aslında, sezonu üç maçta toplamda oynayarak tamamladı.

20 Ocak 2022'de Konstantelias, PAOK'tan kiralık olarak Jupiler Pro League kulübü Eupen'e altı aylık bir sözleşme imzaladı. Aynı gün, PAOK genç oyuncunun sözleşmesini 2026 yazına kadar uzattığını duyurdu.

Milli kariyer 24 Mart 2023'te Konstantelias, Yunanistan milli takımıyla UEFA Euro 2024 elemelerinde Gibraltar'a karşı oynanan 3-0'lık galibiyet maçında debut yaptı.

17 Kasım 2023'te, Yunanistan için ilk kez ilk onbirde başladı ve New Zealand'a karşı oynanan hazırlık maçında ilk milli golünü attı.

http://ankaramasasi.com/haber/2134590/giannis-konstantelias-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.