Plastik ve metal parça riski: Magnum dondurmaları toplatılıyor

Unilever'in İngiltere ve İrlanda'da satılan Magnum bademli dondurmalarının bazı serilerini geri çağırma kararı, potansiyel plastik ve metal parçalar içerebileceği endişesiyle alındı. Toplam 5 seri ürün, içerdikleri risk nedeniyle acil olarak geri çağrılacak ve tüketicilere tüketmemeleri konusunda uyarı yapılacak. Etkilenen ürünlerin parti kodları ve son kullanma tarihi belirtilirken, Türkiye'deki durum hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Afife Kaya
|
23 Nisan 2024, Salı - 21:42
Plastik ve metal parça riski: Magnum dondurmaları toplatılıyor

İngiltere ve İrlanda'da yaşayan dondurma tutkunları, Magnum markasının bademli dondurmalarında bulunan potansiyel plastik ve metal parçaları nedeniyle endişe içindeler. Unilever, bu ürünlerin bazı serilerini geri çağırma kararı aldı ve tüketicileri bu ürünleri tüketmemeleri konusunda uyardı.

İngiltere merkezli hızlı tüketim devi Unilever, Magnum'un 100 gram ve 3'lü paket şeklinde satılan bademli dondurmalarının bazı serilerinin plastik ve metal parçalar içerebileceği riskiyle ilgili olarak harekete geçti. İngiltere ve İrlanda'da satılan bu ürünlerden etkilendiği düşünülen 5 seri ürün, acil olarak geri çağrılacak.

Gıda Standartları Ajansı'nın (FSA) internet sitesinde yapılan açıklamada, söz konusu dondurmaların "yemek için güvensiz" olduğu ve içlerinde plastik ve metal parçaları bulunabileceği uyarısı yapıldı. Unilever, bu ürünleri satan tüm perakende mağazalarında satış noktası bildirimleri yayınlayacak.

Etkilenen ürünlerin İngiltere ve İrlanda'daki parti kodları L3338, L3339, L3340, L3341, L3342 ve son kullanma tarihi 12/2025 olarak belirtildi. Ancak, Türkiye'deki Unilever yetkililerinden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Geri çağırma şu anda sadece İngiltere ve İrlanda'yı kapsıyor. Türkiye'deki tüketiciler için bu ürünlerin satışının devam edip etmediği ve geri çağırmanın Türkiye'yi kapsayıp kapsamadığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

http://ankaramasasi.com/haber/2135119/plastik-ve-metal-parca-riski-magnum-dondurmalari-toplatiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.