GSK, Pfizer ve BioNTech'e patent ihlali iddiasıyla dava açtı!

GlaxoSmithKline (GSK), Pfizer ve BioNTech'in COVID-19 aşılarında kullandıkları mRNA teknolojisinin kendi patentlerini ihlal ettiğini iddia ederek dava açtı. Pfizer, iddiaları reddederken BioNTech'ten henüz bir açıklama gelmedi.
Afife Kaya
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 19:55
GSK, Pfizer ve BioNTech'e patent ihlali iddiasıyla dava açtı!

GlaxoSmithKline (GSK), Pfizer ve BioNTech'e karşı patent ihlali iddiasıyla harekete geçti. GSK, Delaware federal mahkemesinde Pfizer ve BioNTech'i COVID-19 aşılarında kullandıkları mRNA teknolojisinin kendi patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle dava etti.

GSK'nin iddiasına göre, Pfizer ve BioNTech'in ünlü "Comirnaty" aşıları, GSK'nin on yıldan fazla bir süre önce geliştirdiği mRNA aşısı inovasyonlarının patent haklarını ihlal ediyor.

Pfizer ise bu iddialara güçlü bir şekilde karşılık veriyor. Şirketin sözcüsü, Comirnaty ile ilgili fikri mülkiyet haklarına güvendiklerini ve GSK'nin iddialarına karşı güçlü bir savunma hazırlığında olduklarını belirtti. BioNTech ve GSK ise henüz dava hakkında resmi bir yorum yapmış değiller.

Bu dava, mRNA aşılarının patentiyle ilgili açılan davalara bir yenisi olarak ekleniyor. Geçtiğimiz yıl Moderna'nın Pfizer'e karşı açtığı dava da bu sürece dahil ediliyor.

Pfizer'in Comirnaty aşısından elde ettiği satış geliri 1,5 trilyon TL'yi aşarken, Moderna'nın Spikevax aşısından elde ettiği gelir 218 milyar TL'yi buldu. Ancak her iki aşının satışları, 2022'ye göre önemli ölçüde azaldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2135443/gsk-pfizer-ve-bionteche-patent-ihlali-iddiasiyla-dava-acti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.