Süleyman Soylu ‘kabine’ iddialarına açıklama yaptı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP'nin yerel seçimlerde yaşadığı başarısızlık sonrasında kabineye dönüp dönmeyeceği veya üst düzey bir göreve atanıp atanmayacağına dair çıkan iddialara yanıt verdi.
Afife Kaya
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 21:12
Süleyman Soylu ‘kabine’ iddialarına açıklama yaptı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP'de yerel seçimlerde yaşanan hezimet sonrasında yeniden kabinede yer alıp almayacağı veya üst düzey bir göreve atanıp atanmayacağına ilişkin iddialara cevap verdi. Soylu, son zamanlarda katıldığı GDH TV adlı Youtube kanalında gazetecilere yönelik sarf ettiği sözlerle gündeme gelmişti. Özellikle Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel ve diğer gazetecileri hedef alarak, "Bu arkadaşlar neye hizmet ettiğinin farkında değil" ifadelerini kullanması dikkat çekmişti.

Soylu'ya ilişkin, seçimlerin ardından kamuoyunda kabinede yeniden bakanlık alacağı veya üst düzey bir görevlendirme yapılacağı iddiaları dolaşıyordu. Soylu, bu iddialara yanıt verdi.

"PARTİMİZ DEĞERLENDİRMELERİNİ YAPIYOR"

Sözcü'den Can Bursalı'ya konuşan Süleyman Soylu, yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Yerel seçimden sonra Cumhurbaşkanı'yla görüşüp sunum yaptığınız, yakın gelecekte kabinede olmasa bile önemli bir pozisyonda göreve başlayacağınız iddia ediliyor…"

Süleyman Soylu: "Umreden geldikten sonra yaptığımız nezaket ziyaretinin dışında bu bilgiler maalesef doğru değil."

"Maalesef vurgusunu neden yaptınız?"

Süleyman Soylu: "Size yönelik söyledim. Görüşme için maalesef demek, Cumhurbaşkanı nezdinde nezaketsizlik olur."

"Görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgiler mi doğru değil yoksa aktif göreve başlayacağınız iddiasını mı yalanlıyorsunuz?"

Süleyman Soylu: "Partimiz, tüm kurullarıyla değerlendirmelerini yapıyor. Biz de seçimle ilgili katkıda bulunmak üzere fikrimizi söyledik. Hepsi bu. Bu toplantıda Cumhurbaşkanımız yoktu."

http://ankaramasasi.com/haber/2135452/suleyman-soylu-kabine-iddialarina-aciklama-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.