Reyan Aparmanı davasında müştekinin isyanı: Patlıcan tarlasına bina dikmişler

Kahramanmaraş'ta geçen sene yaşanan deprem felaketi sonucunda yıkılan Reyyan Apartmanı faciasında, 52 kişinin ölümüyle ilgili olarak devam eden davada müştekilerin isyanı yankı buldu. Mağdur Neslihan Kazancı, "Patlıcan tarlasına bina dikmiş gibiler" diyerek şikayetçi oldu. Sanıkların duruşma sırasında verdiği ifadeler ve müştekilerin talepleri dikkat çekti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.
Kaynak: AA
|
26 Nisan 2024, Cuma - 00:01
Reyan Aparmanı davasında müştekinin isyanı: Patlıcan tarlasına bina dikmişler

Kahramanmaraş'ta deprem felaketiyle yıkılan Ebrar Sitesi'nin ardından, Reyyan Apartmanı'nda yaşanan trajik olayın yargılanması devam ediyor. 52 kişinin hayatını kaybettiği faciada 4 sanık yargılanıyor. Duruşma sırasında mağdur Neslihan Kazancı'nın, "Reyyan Apartmanı'nda çok sevdiklerimizi kaybettik. Patlıcan tarlasına bina dikmiş gibiler." şeklindeki çarpıcı ifadeleri dikkat çekti.

Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Mesut Vahit Kazancı, cezaevinde bulunduğu yerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Muhammet Karaaslan ve Harun Gümüşer ile tutuksuz sanık Nasuh A. ve müştekiler duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Harun Gümüşer, bilirkişinin adil bir değerlendirme yapmadığını iddia ederek, Kahramanmaraş'ta uzun yıllardır mühendislik yaptığını ve sayısız projeye imza attığını belirtti. Karaaslan da önceki ifadesini teyit etti.

Mağdur Neslihan Kazancı ise 14 ayı aşkın süredir cezaevinde bulunduğunu ve depremin sıkıntılarını halen ailesiyle yaşadığını belirterek, tahliyesini talep etti. Diğer taraftan, tutuksuz sanık Nasuh A. ise sadece arsa sahibi olduğunu savundu ve binayla ilgili ticari bir faaliyetinin olmadığını vurguladı.

"Babamı kumun içinden çıkardık"

Kazancı'nın "Patlıcan tarlasına bina dikmişler" ifadeleri dikkat çekti. "Reyyan Apartmanı'nda çok sevdiğimiz insanları kaybettik. Babamı kumun içinden çıkardık. Ne hikmetse çevredeki binaların hiçbiri yıkılmadı. Aynı deprem şiddetine rağmen aralarında çok kısa bir mesafe olmasına rağmen o bölgede neden Reyyan Apartmanı yıkıldı. Sorumlu olan kişilerin hepsinden şikayetçiyim." şeklindeki sözleri duruşma salonunda yankı buldu.

Diğer müştekiler de sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2135465/reyan-aparmani-davasinda-mustekinin-isyani-patlican-tarlasina-bina-dikmisler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.