İsias davasında ara karar açıklandı

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İsias davasının ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, tutuksuz yargılanan sanıkların adli kontrol tedbiriyle yargılanmalarının devamına hükmetti. Efe Bozkurt ve Halil Bağcı'nın tutuklanma talebi reddedilirken, yeni bilirkişi raporu için dosyanın teknik bir üniversiteden alınması kararlaştırıldı.
Afife Kaya
|
26 Nisan 2024, Cuma - 19:56
İsias davasında ara karar açıklandı

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İsias davasının ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, önemli bir ara karar açıkladı. Tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca, yeni bilirkişi raporu için teknik bir üniversitenin tercih edileceği belirtildi.

Davanın ikinci duruşmasında, tutuksuz yargılanan ve davalardan vareste tutulan sanıklar Halil Bağcı, Efe Bozkurt, Seda Bozkurt Zeren, Şule Bozkurt Özbek, Ulviye Bozkurt, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu’nun adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verildiği ifade edildi.

Mahkeme heyeti, Efe Bozkurt ve Halil Bağcı’nın tutuklanma talebini reddetti ve her ikisinin de davalardan vareste tutulmasını kararlaştırdı. Ayrıca, tutuklu sanıklardan Erdem Yıldız’ın bir sonraki duruşmada hazır edilmesi istendi.

Gaziantep Barosu'nun davaya katılma talebine mahkemeden ret kararı geldiği bildirildi. Yeni bilirkişi raporu için dosyanın mümkün mertebe teknik bir üniversiteden alınması için sevk edilmesine karar verildiği belirtildi.

İsias davasında bir sonraki duruşma, 12 Haziran 2024 tarihinde saat 9.00’da başlayacak.

http://ankaramasasi.com/haber/2135582/isias-davasinda-ara-karar-aciklandi
Etiketler: İSİSAS

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.