İstanbul ve Tekirdağ’da 14 doktor ve 17 hemşireye 'yenidoğan' gözaltısı

İSTANBUL ve Tekirdağ'da, yeni dünyaya gelen bebekleri özel hastanelerin “yenidoğan” servislerine naklederek haksız kazanç sağladığı öne sürülen ve aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin de bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 6 hastanede arama yapıldı.
DHA
|
27 Nisan 2024, Cumartesi - 16:06
İstanbul ve Tekirdağ’da 14 doktor ve 17 hemşireye 'yenidoğan' gözaltısı

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, doktor ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının da içinde bulunduğu bir şebekeyi ortaya çıkardı.

Şebeke elemanlarının, irtibatlı oldukları özel hastanelere “yenidoğan” yoğun bakım ünitelerinin tam kapasite çalışması için bebek yönlendirdi. Böylece, yüklü miktarda menfaat sağladı.

Doktorlar Fırat S. ile İlker G'nin, irtibatlı oldukları 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla ortak hareket ettikleri anlaşıldı.

SGK’nın, yeni doğan yoğun bakımlarında kalan her bebek hasta için özel hastaneye günlük 8 bin TL ödeme yaptığı, bu sebeple özel hastanelere 112 acil servisten kasıtlı olarak yönlendirme gerçekleştirildiği, bebekler iyileşseler dahi SGK'nın ödeme yaptığı maksimum gün süresince hastane yoğun bakımında tutulduğu ortaya çıktı.

Doktorların kimliği kiralandı

Hastanelerin, yoğun bakım ünitelerinde 7/24 bulunması zorunlu doktor personeli, masraflardan kaçınmak için yoğun bakım ünitesinde bulundurmadığı, yalnızca resmi kayıtlarda isminin görünmesi için kimliğini kiraladığı doktorların evrakta ismini gösterdiği de belirlendi.

Evrak üzerinde yoğun bakım ünitesinde görevli görünen doktorların HTS kayıtları da incelemeye alındı. HTS kayıtları, özellikle, bebek hastaların durumları ağırlaştığı günlerde görev listesinde görünen doktorların bambaşka noktalarda olduklarını ortaya koydu.

Ayrıca yoğun bakım ünitelerinde hemşirelerin çalıştırıldığı, acil durumlarda telefonla hemşirelerin birbirlerine hangi müdahalede bulunmaları gerektiğini anlattıkları da tespit edildi.

Üstelik, yapılan denetimler esnasında veya hasta yakınları doktorla görüşmek istediğinde hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıttıkları bilgisi de soruşturma dosyasına girdi.

6 hastanede arama yapıldı

Soruşturma sürecinde delillerin incelenmesi sonucu, toplam 300 şüpheli belirlendi. Hakkında somut delile ulaşılan 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Bunun üzerine polis tarafından İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonda aralarında 14 doktor, 17 hemşire ve 8 hastane görevlisinin de olduğu toplam 41 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerindeki aramalarda çeşitli dijital materyaller, muhtelif nitelikte hasta raporları ve belgeler, 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin doküman ile 55 kutu yenidoğan hasta ilacı ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 6 hastanede arama yapıldı.

Şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık", "kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi" ve "rüşvet" suçlarından emniyetteki işlemlerinin devam ediyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2135691/istanbul-ve-tekirdagda-14-doktor-ve-17-hemsireye-yenidogan-gozaltisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.