Hamas ve İsrail esir takası ile ateşkes anlaşmasını müzakere edecek

Hamas heyeti, İsrail ile esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerinde yer almak üzere Mısır'a gidiyor. Bir Hamas yetkilisi, yarın Kahire'ye yapılacak olan ziyaret kapsamında, İsrail'in sunduğu teklife yazılı bir yanıt verileceğini duyurdu.
Kaynak: AA
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 05:01
Hamas ve İsrail esir takası ile ateşkes anlaşmasını müzakere edecek

Gazze Şeridi'nde etkili olan Hamas hareketinden yapılan açıklamaya göre, bir Hamas üyesi yarın Mısır'a gidecek olan bir heyetin, İsrail ile esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerinde sunduğu teklife yazılı bir yanıt vereceğini duyurdu. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Hamas yetkilisi, yarın Kahire'ye yapılacak olan ziyaret kapsamında, İsrail'in sunduğu teklife resmi bir karşılık verileceğini ifade etti.

Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşecek olan müzakerelerde, esir takası ve ateşkes anlaşması konularının ele alınması bekleniyor. İsmini açıklamayan Hamas yetkilisi, yarınki ziyaretin detayları hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Hamas yetkilisi, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, yarın Kahire'ye gönderilecek olan heyetin, İsrail'in sunduğu teklife yazılı bir yanıt vererek müzakerelere devam edeceğini belirtti. Ayrıca, direniş grupları arasında tam ve sürekli bir koordinasyon olduğunu vurgulayarak, direnişin talepleri konusunda bir görüş birliğinin olduğunu ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2136731/hamas-ve-israil-esir-takasi-ile-ateskes-anlasmasini-muzakere-edecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.