ATO Başkanı Baran, ‘21. Serbest Bölge’ için Ankara’yı önerdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, serbest bölgelerin ihracata yönelik yatırım ve üretimi teşvik ettiği, doğrudan yabancı yatırım ve teknoloji girişini hızlandırdığı, ihracatı geliştirdiği ve istihdamı artırdığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, 21. Serbest Bölge için Ankara olarak talip olduğumuzu duyurmak ve serbest bölge talebimiz konusunda çağrıda bulunmak istiyorum” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 12:55
ATO Başkanı Baran, ‘21. Serbest Bölge’ için Ankara’yı önerdi

ATO Başkanı Gürsel Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’nın Türkiye ekonomisine İstanbul’dan sonra en çok katkıyı sağlayan şehir olduğunu söyledi.

Ankara’nın 12,4 milyar dolar ihracat, 17,7 milyar dolar ithalatla Türkiye’nin en çok ihracat yapan dördüncü, en çok ithalat yapan üçüncü ili olduğuna işaret eden Baran, organize sanayi bölgeleri, teknokentleri ile tam bir üretim ve ticaret merkezi niteliği taşıdığını vurguladı.

Baran, bu haliyle başkentin, Türkiye’nin 21. Serbest Bölgesi’nin kurulması için en uygun şehir olduğunun altını çizdi.

"Ankara olarak talibiz"

Gürsel Baran, Türkiye’deki 18 Serbest Bölge’nin geçen yıl 12,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini ve 100 bin kişiye istihdam sağladığını hatırlattı.

19. Serbest Bölgenin İzmir Bergama’da 18 Mart tarihinde Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla açıldığını, 20. Serbest Bölge’nin de Menemen’de açılmasına ilişkin karar alındığını belirten Baran şunları dile getirdi:

Baran, 26 Eylül 2023 tarihinde katıldığı ATO Meclis Toplantısı’nda Başkent’e serbest bölge kurulması konusundaki taleplerini Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a ilettiğini hatırlattı.

İstanbul’a, Konya’ya, Eskişehir’e, Yozgat’a, Sivas’a Yüksek Hızlı Tren seferleri olan Ankara’nın Türkiye’nin dört bir yanına da demiryolu ile bağlantıları bulunduğuna dikkati çeken Baran, Ankara’nın Türkiye’deki karayolu ağının da tam ortasında yer aldığının altını çizdi.

Baran, Ankara’nın üretim hacminin ötesinde katma değeri yüksek ürünler üreten bir şehir olduğunu da ifade etti.

 ATO başkanı Gürsel Baran, Ankara’da bir serbest bölge kurulmasının üretime, istihdama ve ihracata ivme kazandıracağını sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2136773/ato-baskani-baran-21-serbest-bolge-icin-ankarayi-onerdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.