Köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı

Antalya'nın Serik ilçesinde başıboş köpeklerden kaçarken otomobil çarpan Hamitcan Haber (15) yaralı olarak kurtuldu. Kaza güvenlik kamerasına da yansıdı. Arabanın çarptığı anı hatırlamayan Hamitcan Haber, “Sokak köpekleri toplatılsın" dedi.
DHA
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 13:32
Köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı

 Serik Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Hamitcan Haber, otele staj başvurusu yapmak için öğretmenlerinden izin alıp çıktı.

Kadriye Mahallesi Turizm Caddesi'nde kaldırımdan otele doğru yürüyen Hamitcan Haber'e saat 09.30 sıralarında başıboş köpekler saldırdı.

Haber, köpeklerden kaçmak için yola fırladı. Koşarak refüjü aşıp diğer şeride geçen Hamitcan Haber, telaşla yola çıkınca otomobil çarptı. Haber, çarpmanın etkisiyle savrulup yere düşerken yüzünden yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık ekipleri yönlendirildi.

İlçedeki özel hastaneye götürülen Haber, burnundaki kesi nedeniyle ameliyat edildi.

Haber, yaraları tedavi edilip 1 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu oldu.

‘Araba çarpmış, hatırlamıyorum’

Hamitcan Haber, staj başvurusu yapmak için otele gittiği sırada sokak köpeklerinin saldırısına uğrayınca kaçmaya başladığını söyledi.

Kendisine arabanın çarptığını hatırlamadığını söyleyen  Haber, bayıldığını ve hastanede kendisine geldiğini ifade etti.

 ‘Mahra Pelin Pınar gibi ölebilirdim’

Hamitcan Haber, Belek Mahallesi'nde 5 Mart 2022'de sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun çarpması sonucu ölen Mahra Melin Pınar'ı (9) hatırlatarak, "Başıboş sokak köpeklerinin toplanmasını istiyorum. Daha önce de köpeklerden kaçarken bir kız çocuğu ölmüştü. Ben de ölebilirdim" dedi.

“Sokak köpekleri toplatılsın”

Anne Safiye Haber ve baba Hasan Haber de, belediye ve yetkililerden başıboş sokak köpeklerinin toplanmasını istedi.

Safiye Haber, "Hayvanseverlere de sözüm var. Benim çocuğum hayvanlardan daha mı ucuz? Hayvanları sevmek için alıyorlar. 2- 3 ay bakıp sokaklara salıyorlar. Ondan sonra olan milletin çocuklarına oluyor. Bizim de başımıza geldi" sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

Baba Hasan Haber de, “Bugün bizim başımıza geldi, yarın bir başkasının başına gelmemesi için bu köpeklerin gereği yapılsın”  diyerek yetkililere seslendi.

http://ankaramasasi.com/haber/2136778/kopeklerden-kacan-cocuk-arabanin-altinda-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.