Gazze’nin kuzeyindeki doktorlar kısıtlı imkanlarla yaralıları ameliyat etmeye çalışıyor

Filistinli doktorlar, mevcut sınırlı imkanlara rağmen İsrail saldırılarında yaralananları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde bulunan El-Avde Hastanesinde ameliyat ediyor.
AA
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 04:15
Gazze’nin kuzeyindeki doktorlar kısıtlı imkanlarla yaralıları ameliyat etmeye çalışıyor

İsrail’in Gazze Şeridi’nde sekizinci ayına giren saldırılarının gölgesinde, zor koşullar, tıbbi imkansızlıklar, malzeme ve sağlık personeli eksikliğine rağmen, yaralı Filistinlileri ameliyat eden El-Avde Hastanesinin ameliyathanelerindeki doktorlar görüntülendi.

Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in ablukası ve saldırılarının devam etmesi nedeniyle Gazze Şeridi’ndeki hastanelerde ciddi tıbbi malzeme ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki İnsani İşler Koordinatörü Andrea de Domenico, 7 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, yakıt tedariki tekrar sağlanmazsa günler içinde temel sektörlerin durma noktasına geleceğine işaret etmişti.

De Domenico, 6 Mayıs’tan sonra Gazze'nin güneyine yönelik gıda dağıtımının kesildiğine dikkati çekerek, "İnsani yardım ortakları, durumun devam etmesi halinde bu hafta sonuna kadar gıda stoklarının biteceğini belirtiyor." bilgisini paylaşmıştı.

OCHA yetkilisi, Mevcut durumun sadece Gazze'nin kuzeyi değil, güneyinde de kıtlık riskini artırdığını belirtmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2137476/gazzenin-kuzeyindeki-doktorlar-kisitli-imkanlarla-yaralilari-ameliyat-etmeye-calisiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.