Bakan Şimşek'ten flaş rezerv açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın döviz rezervinin nisan ayından itibaren 26,7 milyar dolar arttığını açıkladı. Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, swap hariç net rezervlerdeki bu olumlu seyirin devam edeceğini belirtti. Şimşek, programlarının işe yaradığını vurgulayarak, cari açığın azaldığını, finansal istikrarın güçlendiğini ve güvenin arttığını ifade etti.
Afife Kaya
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 18:50
Bakan Şimşek'ten flaş rezerv açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dakika açıklamasıyla Merkez Bankası'nın döviz rezervindeki artışı duyurdu. Bakan Şimşek'in verdiği bilgilere göre, Merkez Bankası'nın swap hariç döviz rezervi nisan ayının başından itibaren 26,7 milyar dolarlık bir artış gösterdi.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Bakan Şimşek, "TCMB'nin döviz pozisyonu iyileşiyor, swap hariç net rezervler nisan başından itibaren 26,7 milyar dolar arttı. Programımız çalışıyor, yeniden dengelenmeyle cari açık düşüyor, makro finansal istikrar güçleniyor ve güven artıyor. Azalan dış finansman ihtiyacı ve hızlanan dış kaynak girişiyle rezervlerdeki olumlu seyir devam edecek." ifadelerine yer verdi.


http://ankaramasasi.com/haber/2137612/bakan-simsekten-flas-rezerv-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.