S&P Türk Bankalarında dengelenme bekleniyor

S&P Global'ın raporuna göre, Türk bankalarında yaşanan dengesizliklerin ekonomideki kademeli dengelenme ile tersine dönmesi bekleniyor. Raporda, para politikasının sıkı tutulmasıyla bankaların aktif kalitesine olumsuz etkisinin muhtemel olduğu ve yurtiçi yerleşiklerin Türk Lirası'na olan güven eksikliğinin dış finansmana erişimi olumlu etkileyebileceği belirtildi.
Afife Kaya
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 17:47
S&P Türk Bankalarında dengelenme bekleniyor

S&P Global tarafından yayınlanan rapora göre, Türk bankalarının durumu hakkında önemli değerlendirmeler yapıldı. Raporda, ekonomideki kademeli dengelenme sürecinin devam etmesiyle birlikte Türk bankalarındaki dengesizliklerin tersine döneceği öngörüldü.

S&P Global'ın notunda, Türk bankalarının aktif kalitesine olumsuz etkisi olabileceği belirtilen para politikasının bir süre daha sıkı tutulacağı vurgulandı. Ayrıca, yurtiçi yerleşiklerin Türk Lirası'na olan güven eksikliğinin bankaların dış finansmana erişimindeki artışın olumlu etkilerini gölgede bırakabileceğine de dikkat çekildi.

Raporda ayrıca, nominal kredi büyümesinin bu yıl yüzde 40'ların altına doğru yavaşlaması ve bunun reel bazda bir daralmaya işaret etmesi bekleniyor.

Gelecek iki yılda ekonominin yavaşlamasını öngören S&P Global, reel GSYH büyümesinin 2022-2023 dönemindeki yüzde 5 seviyelerinden yüzde 3 seviyelerine gerileyeceğini tahmin ediyor. Ayrıca, raporun baz senaryosuna göre dolar/TL'nin 2025 sonunda 43 lira olacağı öngörülüyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2137795/sp-turk-bankalarinda-dengelenme-bekleniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.