Cevdet Yılmaz: Önceliğimiz güven ortamını daha da güçlendirmek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, uluslararası bir perspektif kazandırarak yatırım ortamının güçlendirilmesi hedeflerini dile getirdi. Toplantıda, YOİKK Eylem Planı'nda yer alan adımların gelişimi ve özellikle istihdam odaklı reformların ele alındığı belirtildi. Yılmaz, önümüzdeki dönemde güven ortamının pekiştirilmesi, finansal istikrarın sağlanması ve sürdürülebilir büyüme ile istihdam artışının hedeflendiğini vurguladı.
Afife Kaya
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 18:36
Cevdet Yılmaz: Önceliğimiz güven ortamını daha da güçlendirmek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yatırım ortamının uluslararası bir perspektif kazanması ve güçlenmesi için adımlar atacaklarını açıkladı. Yılmaz, "Yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarına uluslararası bir bakış açısı kazandırılması amacıyla dünyanın önde gelen çok uluslu şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin, uluslararası kuruluşların ve Türkiye'deki özel sektör çatı kuruluşlarının katılımıyla Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nı bu yılın eylül ayında Cumhurbaşkanımız başkanlığında gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) başkanlığında gerçekleşen toplantıya birçok bakan ve yetkili ismin katıldığını belirtti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'in de toplantıya katıldığı bildirildi.

Cevdet Yılmaz, konuşmasında 1 Mart'ta açıklanan YOİKK Eylem Planı'ndaki gelişmeleri ve gelecek adımları ele aldıklarını ifade etti. Ayrıca, eylem planı kapsamında mesleki eğitim ve istihdam politikalarının önemine vurgu yaparak, bu konunun toplantının öncelikli gündem maddelerinden biri olduğunu belirtti.

YOİKK'in yatırım ortamıyla ilgili somut adımların belirlenmesi ve uygulanmasında kamu kurumları, kuruluşları ve iş dünyasının katılımını sağlayarak katılımcı bir yönetişim anlayışı benimsediğini vurgulayan Yılmaz, şu anda eylem planında yer alan 57 maddenin 6'sının tamamlandığını ve diğerlerinin de üzerinde çalışıldığını dile getirdi.

Toplantıda, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında yapısal reformları hayata geçirme iradesinin yeniden ortaya konacağını belirten Cevdet Yılmaz, özellikle istihdam odaklı reformların önemine değindi. Mesleki Teknik Eğitimde Özel Sektör Odaklı Dönüşüm konusunun ele alınacağını ifade etti.

Cevdet Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Ülkeye gelen yatırımların nitelik ve nicelik olarak artmasını sağlayacak, küresel ve bölgesel düzeyde yaşanan ekonomik dönüşümün uluslararası doğrudan yatırım trendlerinde görülen yansımalarıyla uyumlu olacak yeni bir yol haritasını paydaşlarla birlikte çalıştık. Önümüzdeki dönemde önceliğimiz, ülkemizde yatırımcıların öncelik verdiği güven ortamını daha da güçlendirmek, finansal istikrarımızı pekiştirmek, sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışı sağlamaktır."

http://ankaramasasi.com/haber/2137807/cevdet-yilmaz-onceligimiz-guven-ortamini-daha-da-guclendirmek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.