Simone Pafundi kimdir?

Serie A kulübü Udinese'den kiralık olarak İsviçre Süper Ligi kulübü Lausanne-Sport'ta oynayan İtalyan profesyonel futbolcu Simone Pafundi kimdir?
Suat Mutlu
|
26 Haziran 2024, Çarşamba - 16:31
Simone Pafundi kimdir?

Simone Pafundi, 14 Mart 2006 doğumlu İtalyan profesyonel futbolcu, Serie A kulübü Udinese'den kiralık olarak İsviçre Süper Ligi takımlarından Lausanne-Sport'ta forvet olarak forma giymektedir. 

Kulüp Kariyeri

Monfalcone doğumlu olan Simone Pafundi, futbol kariyerine memleketinin takımı UFM Monfalcone'de başladı. 2014 yılında bir gençlik turnuvasında Udinese gözlemcileri tarafından fark edilerek Serie A kulübüne transfer oldu.

2021-22 sezonunda Pafundi, Udinese'nin U19 takımında parlayan bir yıldız olarak dikkat çekti. Campionato Primavera 2'de 16 maçta altı gol atıp yedi asist yaparak takımın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Bu dönemde ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı ve A takıma ilk çağrısını aldı.

22 Mayıs 2022'de, 16 yaşında, Pafundi Udinese için profesyonel kariyerine adım attı ve takımının Salernitana'ya karşı oynadığı sezonun son lig maçında Roberto Pereyra'nın yerine oyuna girdi. Aynı zamanda, 2006 doğumlu ilk oyuncu olarak Serie A'da yer aldı.

Ekim 2023'te, Pafundi The Guardian'ın 2006 doğumlu dünyanın en iyi 60 yeteneği listesine dahil edildi.

25 Ocak 2024'te Pafundi, sezon sonuna kadar İsviçre kulübü Lausanne-Sport'a kiralandı. Anlaşma, 15 milyon € civarında bir satın alma opsiyonu içermektedir. 10 Mart 2024'te, İsviçre Süper Ligi'nde yedinci maçında ilk profesyonel golünü attı.

Uluslararası Kariyer

Genç Milli Takım Kariyeri: Simone Pafundi, İtalya'nın çeşitli genç milli takımlarında forma giydi. U16 ve U17 takımlarında oynadı. Mayıs 2023'te Arjantin'de düzenlenen FIFA U-20 Dünya Kupası'nda İtalya kadrosunda yer aldı ve takım turnuvayı Uruguay'a finalde kaybederek ikinci sırada tamamladı.

A Milli Takım Kariyeri: Mayıs 2022'de, İtalya milli takım teknik direktörü Roberto Mancini tarafından, ülkenin en umut vaat eden oyuncularının yer aldığı bir antrenman kampına davet edildi. Aynı yılın Kasım ayında, Arnavutluk ve Avusturya ile oynanacak iki dostluk maçı için A milli takıma ilk resmi çağrısını aldı. 16 Kasım 2022'de Arnavutluk'a karşı oynanan maçta İtalya formasıyla ilk kez sahaya çıkarak, İtalya milli takımı tarihindeki en genç üçüncü ve son 100 yılın en genç oyuncusu oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144828/simone-pafundi-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.