Eylem Tok davasında yeni gelişme!

Eylem Tok'un, ehliyetsiz araç kullanan oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçırmasıyla ilgili Türkiye'ye iadesine ilişkin davada ikinci duruşma 1 Temmuz'a ertelendi. İlk duruşmada Tok'un tutukluluğunun devamına karar verilmişti. Aynı davada yargılanan Timur Cihantimur'un da tutukluluğu sürerken, avukatlarının kefaletle serbest bırakılma taleplerine dair henüz bir karar çıkmadı. Duruşmanın ertelenme nedeni açıklanmazken, Eylem Tok'un yeni duruşmada iki avukat tarafından savunulacağı belirtildi.
Afife Kaya
|
27 Haziran 2024, Perşembe - 00:46
Eylem Tok davasında yeni gelişme!

Ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine ilişkin davada ikinci duruşma 1 Temmuz’a ertelendi. İstanbul'da 1 Mart'ta meydana gelen kazada Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur’un annesi Eylem Tok hakkında Türkiye’ye iadesine ilişkin yarın yapılması planlanan ikinci duruşma ertelendi. Duruşmanın, 1 Temmuz’da TSİ 19.00’da gerçekleştirileceği belirtilirken, erteleme nedenine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Yeni duruşmada Eylem Tok'u iki farklı avukat savunacak.

Tutukluluk Halinin Devamına Karar Verilmişti

Boston’daki John Joseph Moakley Adliyesi'nde 18 Haziran’da görülen ilk duruşmada, Yargıç Tok’un tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 27 Haziran’da yapılmasına karar vermişti.

Timur Cihantimur'un Tutukluluk Hali Devam Ediyor

Aynı davada yargılanan Timur Cihantimur hakkında ise 18 ve 21 Haziran tarihlerinde görülen duruşmalarda tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Aynı zamanda ABD vatandaşı olan Timur Cihantimur için avukatlarının yaptığı kefalet karşılığı tutuksuz yargılanma başvurusuna dair mahkeme henüz bir karar vermedi.

Timur Cihantimur'un avukatları, mahkemeye sundukları belgelerde, Cihantimur'un kaldığı gözetim merkezinin çocuklar için bir gözetim merkezinden çok bir hapishane olduğunu, Cihantimur'un ihtiyacı olan ilaç ve tıbbi müdahale gereksinimlerinin karşılanmadığını ve kötü muameleye maruz kaldığını öne sürerek, kefaletle serbest bırakılması ya da ev hapsine çıkarılması talebinde bulundular. Timur Cihantimur'un yeniden hakim karşısına çıkacağı tarih ise henüz belli değil.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144890/eylem-tok-davasinda-yeni-gelisme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.