Sinan Ateş cinayeti sanıkları yarın hakim karşısına çıkacak

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Çankaya, Çukurambar'da öldürülmesiyle ilgili davada 22 sanık yarın hakim karşısına çıkacak.
AA
|
30 Haziran 2024, Pazar - 12:11
Sinan Ateş cinayeti sanıkları yarın hakim karşısına çıkacak


Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davanın, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda beş gün sürmesi planlanıyor. Ateş'in ailesi ve birçok siyasi parti temsilcisinin de davayı takip etmesi bekleniyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in duruşmaya katılacağını açıklarken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise parti avukatlarının davayı takip edeceğini belirtti.

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak toplam 39 kişi hakkında işlem yapılırken bunlardan 17'sinin dosyası ayrılarak soruşturma ayrı bir şekilde sürdürüldü. Ateş, 30 Aralık 2022'de arkadaşı Selman Bozkurt ile bir binadan çıkarken motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti.

İddianame ve Suçlamalar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, mayıs ayında mahkeme tarafından kabul edilmişti. İddianamede, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt "müşteki" olarak yer alırken, 22 sanık arasında "müşterek fail" olarak yer alan Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Savcılık, Selman Bozkurt'a yönelik "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ayrıca sanıklar hakkında 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istiyor.

Diğer sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ayrıca, Özyağcı "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla, Demirbaş ise "zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

17 kişiye yardım ve işbirliği suçlaması

Diğer sanıklar Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal'ın "iştirak halinde işlenen suça yardım ettikleri" gerekçesiyle cezalandırılmaları gerektiği belirtiliyor. Bu sanıkların, "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Eski cinayet büro amiri Aykal da kamu görevini kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile mahkeme önüne çıkacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145373/sinan-ates-cinayeti-saniklari-yarin-hakim-karsisina-cikacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.