Steven Schumacher kimdir?

İngiliz futbol menajeri ve eski profesyonel futbolcu olan Steven Schumacher kimdir?
Canan Salman
|
02 Temmuz 2024, Salı - 15:12
Steven Schumacher kimdir?

Steven Thomas Schumacher, 30 Nisan 1984 doğumlu İngiliz futbol menajeri ve eski profesyonel futbolcudur. Şu anda Stoke City'nin baş antrenörü olarak görev yapmaktadır.

Oyunculuk Kariyeri Everton: Liverpool doğumlu olan Schumacher, Kardinal Heenan Katolik Lisesi'ne devam etti ve Everton'da kariyerine başladı. İngiltere U19 takımının kaptanlığını yaparken, Everton'un 2002 FA Gençler Kupası'nda Wayne Rooney ile birlikte sekiz maçlık bir seriye imza attı. Ancak A takıma girmekte başarılı olamadı ve bu nedenle ilk takım tecrübesi kazanmak için kısa süreli kiralık dönemlerine çıktı. 31 Ekim 2003'te Carlisle United'a kiralık olarak katılan Schumacher, burada üç ay geçirdi.

Carlisle United'daki kiralık dönemi sona erdikten sonra Şubat 2004'te Oldham Athletic ile deneme antrenmanlarına çıktı ancak başarılı olamadı. Oldham Athletic ve Bury arasında kiralık transfer konusunda çekişme yaşayan Schumacher, nihayetinde Oldham Athletic ile bir aylık sözleşme imzaladı ancak burada hiç maç yapmadan kulübüne geri döndü. Everton'daki zamanında İngiltere U16 ve İngiltere U19 takımlarını temsil etti.

Bradford City Everton'dan ayrıldıktan sonra Schumacher, Bradford City'de deneme antrenmanlarına çıktı ve kulübün yönetimini etkileyerek 30 Temmuz 2004'te iki yıllık bir sözleşme imzaladı.

Schumacher, Bradford City formasını ilk kez sezonun açılış maçında Hartlepool United'a karşı oynadığı ve 90 dakika sahada kaldığı 2-1'lik maçta giydi. 2004-05 sezonunda Schumacher, Bantams orta sahasındaki etkili performansıyla dikkat çekti, sakatlıklara rağmen 46 maçta forma giydi ve Tranmere Rovers, Wrexham, Walsall, Stockport County ve AFC Bournemouth'a karşı beş gol attı. 2005-06 sezonu öncesinde Bradford City ile iki yıllık yeni bir sözleşme imzaladı.

2006-07 sezonunda Bradford City'nin orta saha oyuncusu olarak ilk takım yerini geri kazanan Schumacher, Brighton & Hove Albion, Port Vale, Tranmere Rovers, Brentford ve Bristol City'ye karşı beş gol daha attı. 28 Nisan 2007'de Chesterfield'a karşı oynanan maçta takımının küme düşmesine neden olan bir olayda kulübe küfür ettiği için özür diledi ve kulüp tarafından cezalandırıldı. 

Schumacher'ın Bradford'daki sözleşmesi 18 Mayıs 2007'de sona erdi ve yeni Bradford City menajeri Stuart McCall'in planlarında olmadığı için kulüpten ayrıldı.

Crewe Alexandra Ancak kısa bir süre sonra Schumacher, Bradford City'den bir hafta sonra nominal bir ücret karşılığında Crewe Alexandra'ya transfer oldu. Kulübe katıldığında, yeni bir sezon öncesinde yedi numaralı forma verildi.Schumacher, Crewe Alexandra formasını ilk kez sezonun açılış maçında Brighton Hove & Albion'a karşı oynadığı 2-1'lik galibiyetle giydi. 

2009-10 sezonunda Schumacher, Crewe'nin ilk takımında yerini Dario Gradi'nin yönetimi altında yeniden kazandı ve Rotherham United, Bradford City, Cheltenham Town ve Morecambe'ye karşı dört gol daha attı. Mayıs 2010'da Crewe Alexandra ile olan sözleşmesinin yaz aylarında sona ereceği açıklandı. 

Bury Crewe Alexandra'dan serbest bırakılmasının ardından, Schumacher 8 Temmuz 2010'da Bury ile iki yıllık bir sözleşme imzaladı ve hemen ardından kulübün kaptanı oldu.

Schumacher, Bury'deki ilk maçına Port Vale karşısında çıktı ve kulübü kaptan olarak temsil etti. 2011-12 sezonunda bir sakatlık yaşadıktan sonra, Schumacher sezonun geri kalanında 34 maçta altı gol attı ve takımının ligde kalmasına yardımcı oldu. 2012-13 sezonunda Bury'nin en golcü oyuncusu olan Schumacher, takımını yönettiği için üç ödül kazandı.

Fleetwood Town 21 Mayıs 2013'te Schumacher, Fleetwood Town'a gizli bir ücret karşılığında transfer oldu. İlk sezonunda 32 maçta beş gol atarak önemli bir katkı sağladı.  2014-15 sezonunda 33 maçta forma giyen Schumacher, sezon sonunda Fleetwood Town tarafından serbest bırakılan 15 oyuncu arasında yer aldı.

Stevenage 24 Haziran 2015'te Schumacher, serbest transferle Stevenage'ye katıldı. İlk sezonunda 18 maçta üç gol atarak takımına katkı sağladı.

Southport 2017 Temmuz'unda Stevenage'den serbest bırakılmasının ardından Schumacher, Southport'a katıldı. Altı ay sonra serbest bırakıldı.

Koçluk Kariyeri: Profesyonel futbol kariyerinin ardından Schumacher, Everton'da bir antrenörlük görevi üstlendi ve ardından Southport'ta geçici olarak teknik direktörlük yaptı. 19 Ocak 2018'de Bury'ye döndü ve geçici menajer Ryan Lowe'ye yardımcı antrenör olarak göreve başladı. Lowe'nin kalıcı menajer olarak atanmasının ardından rolüne devam etti ve 2018-19 sezonunda Bury'nin League One'a yükselmesine yardımcı oldu.

5 Haziran 2019'da Ryan Lowe ile birlikte Plymouth Argyle teknik direktörü oldu ve Schumacher, yardımcı antrenör olarak atandı. 7 Aralık 2021'de Lowe'nin Preston North End'e geçmesinin ardından Schumacher, Plymouth Argyle'ın menajeri olarak atanmıştır. Plymouth, 13 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne yükseldi ve Schumacher Lig One Yılın Menajeri seçildi. 15 Haziran 2022'de şampiyonluğun ardından Schumacher, Stoke City'nin menajeri olarak imza attı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145729/steven-schumacher-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.