Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü

Lübnan-İsrail hattındaki gerilim, İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Muhammed Nasır'ı öldürmesiyle tırmanıyor. Saldırıda ayrıca bir Hizbullah savaşçısı ve bir sivil de hayatını kaybetti.
Kaynak: AA
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 00:23
Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından birinin öldüğü açıklandı. Komutanın yaklaşık dokuz aydır devam eden çatışmalarda ölen en üst düzey isimlerden biri olduğu ifade edildi. İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Sur kentinin dışına düzenlediği saldırıda Hizbullah grubunun üst düzeydeki bir saha komutanı hayatını kaybetti.

İki güvenlik kaynağı, komutanın Hizbullah'ın İsrail ordusuyla çatıştığı sınır hattındaki operasyonların bir kısmından sorumlu olduğunu ifade etti. Kaynaklar, saldırıda ölen komutanın, İsrail'in Haziran'da öldürdüğü üst düzeydeki Hizbullah saha komutanı Taleb Abdullah ile aynı rütbede olduğunu ve grup için aynı önemi taşıdığını belirttiler.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, komutanın kimliği Muhammed Nasır olarak açıklandı ve daha fazla ayrıntı verilmeden şehit olduğu ilan edildi. Kaynaklardan biri saldırı sırasında ikinci bir Hizbullah savaşçısının ve bir sivilin de öldürüldüğünü açıkladı.

İsrailli Bakan'dan Açıklama

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yaptığı açıklamada İsrail güçlerinin Hizbullah'a karşı gereken her türlü eylemi yapacağını ancak müzakere edilmiş bir anlaşmayı tercih ettiklerini söyledi. Gallant, bugün yaptığı açıklamada, "Lübnan'da gereken her türlü eylemi gerçekleştirmek için tam hazırlık durumuna ulaşacağız. Bir anlaşmayı tercih ederiz, ancak gerçekler bizi zorlarsa nasıl savaşacağımızı biliriz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145953/hizbullah-komutani-israil-saldirisinda-olduruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.