Deutsche Bank, Türk lirası cinsinden tahvillere yatırım önerdi

Deutsche Bank, Türk lirası cinsinden tahvillerin yatırımcılar için cazip bir giriş noktası sunduğunu belirtti.
AA
|
02 Temmuz 2024, Salı - 16:30
Deutsche Bank, Türk lirası cinsinden tahvillere yatırım önerdi

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, Ekonomist Yiğit Onay ve Araştırmacı Ankit Jain'in hazırladığı "Türkiye sabit getirisi: şimdi ya da asla" başlıklı araştırma raporunda, mart ayındaki faiz artışından bu yana Türk lirasının "dünyanın en iyi performans gösteren para birimi" olduğu ifade edildi.

Araştırma raporunda, kısa vadeli tahvillerin güçlü bir yükseliş sergilediği belirtilerek, bunun sadece bir başlangıç olduğuna ve yerel tahvillerin hala cazip giriş seviyeleri sunduğuna inanıldığı vurgulandı. 

Raporda ayrıca, Türkiye'de enflasyonun mayıs ayında yüzde 75,5 ile zirve yapmasının ardından gelecek aylarda güçlü bir dezenflasyon süreci yaşanacağı ve yıllık enflasyonun ağustos ayında yüzde 50'ye, yıl sonunda ise yüzde 40 seviyesine gerilemesinin beklendiği kaydedildi.

Zayıflayan iç talep, faiz artırımlarıyla sıkılaşan kredi koşulları ve daha istikrarlı bir para biriminin enflasyondaki düşüşü destekleyeceği de raporda yer aldı. Türk lirasının reel değerlenmesi ve iç talepte beklenen yavaşlamanın enflasyondaki ana eğilimi aşağı çekmeye yardımcı olacağı ifade edilen raporda, ağustos ayında manşet enflasyonun keskin bir şekilde yüzde 50'ye düşmesinin, hane halkı ve şirketlerin enflasyon beklentilerini dengelemeye yönelik elverişli bir ortam yaratabileceği belirtildi.

Araştırma raporunda, yaz döneminde yurt içi varlıklardaki arzın düşük seyredeceği ve pozisyonlanmanın hala düşük seviyelerde olduğu, enflasyon beklentilerinin düzelmesiyle tahvil getirilerinin daha cazip hale geleceği öngörülerek, Türk devlet tahvillerine yatırım yapılması önerisinde bulunuldu.

Geçen hafta İsviçre merkezli varlık yönetim şirketi Pictet Asset Management de Türk tahvillerine ve liraya yönelik yatırımcı desteğinin arttığını ve bu nedenle uzun vadeli lira tahvilleri almaya başladığını açıklamıştı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2145731/deutsche-bank-turk-lirasi-cinsinden-tahvillere-yatirim-onerdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.