Abdulkadir Selvi'den "bayrağa dokunana vur emri verildi" iddiası

Suriye’de Türk bayrağına saldırı halinde vur emri verildiği iddia edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi yazısında, “Bayrağımıza yapılan saldırıdan sonra Suriye’deki tüm birliklerimize bayrağımıza bir saldırı olduğu zaman ‘vur’ emri verildi” ifadelerini kullandı.
Ersin Küçükbarak
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 13:25
Abdulkadir Selvi'den "bayrağa dokunana vur emri verildi" iddiası

Kayseri’de bir Suriyelinin yine Suriye uyruklu 7 yaşındaki bir kızı istismarı sonrası çıkan olaylar kısa sürede sonlandırıldı.

Olaylarda 474 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 85’inin suuç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez” açıklamasıyla olay çıkaranlara müsamaha gösterilmeyeceği mesajını verdi.

Bu olaylar sınır ötesine de taştı.

Suriye’de Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerde Türk bayrakları parçalanıp ateşe verildi.

Bölge Yönetimi de sorumluları yakalayıp gereken cezanın verileceğini duyurdu.

Bayrağa ve Türk TIR’larına saldırılara tepkiler yükseldi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi köşe yazısında, bayarağa el uzatanların bedelini ağır şekilde ödediğini dile getirdi.

Kıbrıs’ta da bir Rum’un direğe tırmanıp Türk bayrağını indirmeye kalkışınca kendisinin indirildiğini hatırlatan Selvi, Suriye’deki tüm birliklerimize bayrağımıza bir saldırı olduğu zaman ‘vur’ emri verildiğini duyurdu.

Selvi, bayrağın bağımsızlığın sembolü olduğuna ve dalgalandığı her coğrafyada insanların huzur ve güven içinde yaşadığına işaret etti.

“Bayrağa el uzatanın eli kırılacak. Bayrağımızı indirmeye çalışanlar vurulacak” diyen Selvi, ordunun vur emri çerçevesinde hareket edeceğini vurguladı.

Selvi, olayların asker takviyesine gerek olmadan kontrol altına alındığını da dile getirdi.

Cuma günleri benzer protestoların yapılabileceği duyumlarına dikkati çeken Selvi, ona göre tedbir alındığını aktardı.

Selvi, “Peki bu eylemleri neden yapıyorlar?” sorusunu “Normalleşmeden rahatsızlar” şeklinde başlığında yanıtladı.

Türkiye ile Suriye arasında her normalleşme ihtimali çıktığında savaştan beslenen grupların harekete geçtiğine işaret eden Selvi şunları dile getirdi:

“ Çünkü Suriye’de savaş lordları var. Savaştan beslenen kabileler var. Orası bir terör batağı. Selefiler var, İran destekli gruplar var, PKK-YPG var. ABD ve Rusya var. İran var, bir de rejim var.

Bunlar Türkiye-Suriye ilişkileri normalleşmesin diye bu tür süreçleri sabote etmeye çalışıyorlar. İşimiz kolay değil ama bunu başarmak zorundayız.

Türkiye, onları Esed’in insafına terk etmez. Gerekli güvenceler sağlanırsa normalleşme süreci yürür. Ama bu savaş düzeni sürdürülemez.

Türkiye-Suriye ilişkileri normalleştiği zaman mülteciler sorunu da çözüm yoluna girecek demektir.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145870/abdulkadir-selviden-bayraga-dokunana-vur-emri-verildi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.