İsrailli bakandan Mısır topraklarını işgal çağrısı

İsrailli aşırı sağcı Bakan Amichay Eliyahu, skandal bir paylaşımda bulundu. Eliyahu, Mısır’a ait olan Sina Yarımadası'nın işgal edilmesi çağrısı yaptı.
AA
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 15:08
İsrailli bakandan Mısır topraklarını işgal çağrısı

İsrail'in aşırı sağcı Miras Bakanı Amichay Eliyahu, Mısır'a ait olan Sina Yarımadası'nın işgal edilmesi çağrısında bulunulan bir sosyal medya gönderisini yeniden paylaştı. Eliyahu'nun X platformunda paylaştığı bu gönderi, büyük tartışmalara yol açtı.

HARİTA ÜZERİNDE SKANDAL MESAJ

Paylaşılan gönderide, üzerinde harita olan bir tişörtün satın alınması teşvik ediliyor. "Şimdi işgal" mesajının yer aldığı tişörtte, işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'nin yanı sıra Mısır'ın Sina Yarımadası da İsrail haritasına eklenmiş olarak gösteriliyor.

HALK İŞGAL İSTİYOR MESAJI

Eliyahu'nun yeniden paylaştığı gönderide, "Halk işgal istiyor! Şimdi işgal!" mesajı yer alıyor. Bu ifadeler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve birçok kesimden tepki topladı.

SORULAR YANITSIZ KALDI

Times Of Israel gazetesi, İsrail Başbakanlık Basın Ofisi ve Miras Bakanlığının konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktığını yazdı. Bu sessizlik, kamuoyunda daha fazla merak ve endişe uyandırdı.

ALTI GÜN SAVAŞI VE CAMP DAVID SÖZLEŞMESİ

İsrail, 1967'deki "Altı Gün Savaşı" olarak bilinen muharebede Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Sina Yarımadası'nı işgal etmişti. Ancak, 1982'de Mısır ile imzalanan Camp David Sözleşmesi'nin ardından, İsrail Sina Yarımadası'ndaki işgaline son vermişti.

TARİHİ GERÇEKLER VE GÜNÜMÜZ

Bu paylaşım, tarihi gerçekler ve mevcut anlaşmalar göz önüne alındığında büyük bir provokasyon olarak değerlendiriliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145892/israilli-bakandan-misir-topraklarini-isgal-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.