Christoph Baumgartner kimdir?

Bundesliga kulübü RB Leipzig ve Avusturya milli takımında oynayan Avusturyalı profesyonel futbolcu Christoph Baumgartner kimdir?
Barış Yılmaz
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 15:12
Christoph Baumgartner kimdir?

Christoph Baumgartner, 1 Ağustos 1999 doğumlu Avusturyalı bir profesyonel futbolcudur. Bundesliga kulübü RB Leipzig ve Avusturya milli takımı için orta saha oyuncusu ve ileri uçta forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri

TSG Hoffenheim Baumgartner, Ocak 2019'da TSG Hoffenheim'in A takım kadrosuna yükseldi. Bundesliga'daki ilk maçına 11 Mayıs 2019'da çıktı ve Werder Bremen'e karşı oynanan evindeki maçta Nadiem Amiri'nin yerine ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Maç 0-1 Hoffenheim'in mağlubiyetiyle sonuçlandı.

RB Leipzig 23 Haziran 2023 tarihinde RB Leipzig, Baumgartner'ın beş yıllık bir sözleşmeyle transferini duyurdu.

Milli Kariyer

Genç Takımlar Baumgartner, genç yaş kategorilerinden başlayarak çeşitli Avusturya genç milli takımlarında forma giydi. 2016 UEFA Avrupa 17 Yaş Altı Şampiyonası'nda Bosna-Hersek'e karşı oynanan ilk maçta iki gol atarak dikkat çekti ve Avusturya'nın çeyrek finale yükselmesine katkı sağladı.

U21 ve A Milli Takım 10 Kasım 2017'de Baumgartner, Avusturya U21 milli takımı için ilk kez sahaya çıktı. Ağustos 2020'de ilk kez A milli takıma çağrıldı ve UEFA Uluslar Ligi'nde Norveç karşısında 2-1'lik deplasman galibiyetinde ilk maçına çıktı. Üç gün sonra Romanya'ya karşı oynanan maçta milli formayla ilk golünü attı.

24 Mayıs 2021 tarihinde Baumgartner, Avusturya'nın UEFA Euro 2020 kadrosuna seçildi. Turnuvada Ukrayna'ya karşı attığı golle milli takımını tarihlerinde ilk kez turnuva elemelerine taşıdı.

23 Mart 2024 tarihinde Slovakya ile oynanan hazırlık maçında sadece altı saniye içinde attığı golle uluslararası futbol tarihindeki en hızlı gol olarak kayda geçti. Aynı yılın Haziran ayında düzenlenen UEFA Euro 2024 için 26 kişilik kadroda yer aldı ve Polonya'ya karşı oynanan grup maçında ülkesinin ikinci golünü attı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145894/christoph-baumgartner-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.