Borna Barišić kimdir?

Süper Lig kulübü Trabzonspor ve Hırvatistan milli takımındaoynayan Hırvat profesyonel futbolcu Borna Barišić kimdir?
Canan Salman
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 15:25
Borna Barišić kimdir?

Borna Barišić, 10 Kasım 1992 doğumlu Hırvat profesyonel bir futbolcudur. Şu anda Süper Lig kulübü Trabzonspor ve Hırvatistan milli takımı için sol bek olarak forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri Osijek Barišić, futbol kariyerine Osijek'in genç akademisinde başladı ve 2003 yılında buraya katıldı. İlk profesyonel sezonunda Osijek'te 23 Prva HNL maçında forma giydi ve Dinamo Zagreb'e karşı attığı galibiyet golüyle dikkat çekti.

Dinamo Zagreb ve Lokomotiva Başarılı performansıyla Dinamo Zagreb'e transfer olan Barišić, burada gösterdiği performansla dikkat çekti ancak daha sonra Dinamo'nun alt kulübü Lokomotiva'ya kiralık olarak gönderildi.

Rangers 2018 yılında Rangers'a £2.2 milyon karşılığında transfer olan Barišić, burada yaşadığı sakatlıkların ardından Celtic'e karşı oynadıkları maçta iki asist yaparak maçın adamı seçildi.

Trabzonspor 25 Haziran 2024 tarihinde Trabzonspor, Barišić'in kulübe ücretsiz transferi için üç yıllık sözleşme imzaladıklarını duyurdu.

Milli Kariyer

Barišić, Hırvatistan milli takımı için ilk maçına 11 Ocak 2017'de Şili'ye karşı oynanan dostluk maçında çıktı. Euro 2020 elemelerinde Azerbaycan'a karşı attığı golle milli formayla ilk golünü kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145898/borna-barii-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.