Konya’da zimmetine 37 milyon TL geçiren bankacıdan “Parayı kripto borsasında kaybettim” açıklaması

Konya'nın Ereğli ilçesinde, Akbank'ta çalışan Perihan Yazar (37), nişanlısı ile birlikte 37 milyon 157 bin 105 TL'yi zimmetine geçirmekle suçlanıyor. İlk ifadesinde maddi sıkıntılar nedeniyle bu suçu işlediğini itiraf eden Yazar, paranın 20 milyon 700 bin TL'yi kripto para borsasında kaybettiğini 1,5 milyon TL’si ile de üçüncü kişilere olan borcumu ödediğini öne sürdü.
Ersin Küçükbarak
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 15:42
 Konya’da zimmetine 37 milyon TL geçiren bankacıdan “Parayı kripto borsasında kaybettim” açıklaması

Konya’da Yeni Seçil Erzan vakası olarak nitelenen bir olay patladı.

Akbank'ın avukatları, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak Perihan Yazar'ın zimmetine geçirdiği parayı itiraf ettiğini bildirdi.

Bunun üzerine Yazar ve parayı gönderdiğini söylediği nişanlısı Settar Arslan gözaltına alındı ve mahkemece tutuklandı.

Mali durumu bozulunca başlamış

Perihan Yazar, ifadesinde mali durumunun bozulduğunu ve 25 Mart'tan itibaren zimmetine para geçirmeye başladığını belirtti. Paraları 25 farklı müşterinin hesabına EFT ile gönderdiğini ve ardından bu paraları kendi ve nişanlısının hesaplarına aktardığını açıkladı.

“Paraları kripto borsasında kaybettim” 

Yazar, "20 milyon 700 bin TL'yi kripto para yatırımlarında kaybettim. 11 milyon 200 bin TL'yi ise Settar'ın hesabına aktardım. Ayrıca, 1 milyon 500 bin TL'yi de borçlarımı ödemek için kullandım" dedi.

Lüks otellerde tatil iddiası

Perihan Yazar ve nişanlısı Settar Arslan'ın sık sık lüks otellerde tatil yaptıkları da iddialar arasında. Soruşturma devam ederken, zimmetine geçirilen paraların izini sürmek için detaylı incelemeler yapılıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145902/konyada-zimmetine-37-milyon-tl-geciren-bankacidan-parayi-kripto-borsasinda-kaybettim-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.