László Bénes kimdir?

Bundesliga kulübü Union Berlin ve Slovakya milli takımında orta saha oyuncusu olarak oynayan Slovak profesyonel futbolcu László Bénes kimdir?
Canan Salman
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 15:44
László Bénes kimdir?

László Bénes, 9 Eylül 1997 doğumlu Slovak profesyonel futbolcudur. Bundesliga ekibi Union Berlin'de orta saha oyuncusu olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda Slovakya milli takımında forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri

MŠK Žilina 6 Şubat 2015 tarihinde Bénes, Fortuna Liga ekibi MŠK Žilina ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı ve ETO Győr'den transfer oldu.

Borussia Mönchengladbach 1 Temmuz 2016'da Bundesliga kulübü Borussia Mönchengladbach'a katıldı.

Holstein Kiel 28 Ocak 2019'da Bénes, sezonun ikinci yarısı için 2. Bundesliga ekibi Holstein Kiel'e transfer oldu. İlk maçına 1. FC Heidenheim karşısında çıktı ve 68. dakikada Jonas Meffert'in yerine oyuna dahil oldu.

FC Augsburg 1 Şubat 2021'de Bénes, sezon sonuna kadar kiralık olarak Bundesliga ekibi FC Augsburg'a transfer oldu.

Hamburger SV 21 Haziran 2022'de Bénes, Hamburger SV ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı.

Union Berlin UEFA Euro 2024'te Slovakya'yı temsil ederken, Bénes'in Union Berlin ile sözleşme imzaladığı duyuruldu. Transfer, medyada yaklaşık 5 milyon euro olarak tahmin edilen bir transfer ücreti ile gerçekleşti.

Uluslararası Kariyer

Bénes, milli takımdaki ilk maçına Ondrej Duda'nın yerine 89. dakikada girdiği ve 2-1'lik Litvanya galibiyeti ile çıkmıştır. Mönchengladbach'taki uzun süreli sakatlıkları ve düşük oynama süresi nedeniyle, Ekim 2018'de istifa eden Kozák döneminde milli takımda başka bir görünüm yapamadı.

28 Mayıs 2019'da, teknik direktör Pavel Hapal onu Haziran ayında Ürdün ile oynanacak dostluk maçı için milli takıma çağırdı. Bu dönem, Hapal'ın çocukları olarak bilinen U21 takımının çekirdeği oluştu ve Bénes de bu grubun bir parçası oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145906/lszl-bnes-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.