Astana'da Suriye görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün zirvesine katılmak için gittiği Kazakistan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüştü. 1 saat süren toplantıda Suriye ve Ukrayna konuları ele alındı.
Onur Çetinkaya
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 17:31
Astana'da Suriye görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Temmuz’da Türkiye'nin diyalog ortağı olduğu Şangay İşbirliği Örgütü'nün Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak için bugün Kazakistan'a gitti.

Astana'da temaslarda bulunan Erdoğan,  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüştü. 1 saat süren toplantıda Suriye ve Ukrayna konuları ele alındı.

İki liderin kapalı toplantısında Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barış için çözüm aranırken  Suriye'deki gerilimde çözüm arayışları ve terörle mücadele konularının ele alındı.



İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları ve Lübnan’a yönelik tehditlerinin bölgesel ve küresel barışı ve huzuru hedef aldığını belirten Erdoğan, çatışmaların yayılmasının en büyük zararı bölge ülkelerine vereceğini söyledi.

Erdoğan ve Putin kapalı toplantı öncesi kameralar önünde görüştü, Rusya-Türkiye arasında ticari ilişkiler değerlendirildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145931/astanada-suriye-gorusmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.