Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum erken seçim tartışmalarını yazdı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye'de gündeme gelen erken seçim tartışmalarını ele aldığı yazısında, yeni Anayasal Sistem çerçevesinde erken seçim kavramının geçerli olmadığını vurguladı.
Kaynak: AA
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 19:46
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum erken seçim tartışmalarını yazdı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye'de hükümet sistemi ve erken seçim tartışmalarını ele aldığı bir yazı kaleme aldı. Uçum, Türkiye'nin bu tartışmalarla hem ekonomiye hem hukuka ilişkin gerçek gündeminden uzaklaştırılmak istendiğini vurguladı.

Mehmet Uçum'un Anadolu Ajansı için kaleme aldığı yazıda, "Türkiye'de yeni Anayasal Sistemde erken seçim kavramının olmadığını hatırlatmak önemlidir. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı ve Meclis 5 yıllık sabit bir süre ile seçilmektedir ancak bu süre içerisinde seçimlerin yenilenmesi kararı alınabilir" ifadelerine yer verildi.


Yazısında, geçmişteki seçim deneyimlerine de atıfta bulunan Uçum, "Son yerel seçimlerde halkın mesajının ekonomik düzeltmeler talebi olduğunu ve bu durumun erken seçim için yeterli bir gerekçe olmadığını belirtmek gerekir" dedi.

Mehmet Uçum ayrıca, erken seçim tartışmalarının Türkiye'nin siyasi istikrarını zedelemeye yönelik ideolojik bir hamle olduğunu savundu ve muhalefetin politikalarını ve iç rekabetini örtmek için kullanıldığını iddia etti.

Yazının sonunda Mehmet Uçum, Türkiye'nin önünde yeni anayasa gibi gerçek reform gündemlerine odaklanması gerektiğini vurgulayarak, "Ülkemizin geleceği için yapay tartışmalardan uzak durup gerçek sorunlara odaklanmalıyız" ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145958/cumhurbaskani-basdanismani-mehmet-ucum-erken-secim-tartismalarini-yazdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.