JPMorgan enflasyon beklentisini düşürdü

JPMorgan'ın yayımladığı rapora göre, Türkiye'de Haziran ayı enflasyonu beklenenden düşük gerçekleşti. Banka, bu gelişme üzerine Türkiye'nin 2024 ve 2025 yılları için enflasyon tahminlerini aşağı çekti. Raporda ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, tüketici ve üretici fiyat endekslerindeki düşüşün Haziran ayında bir yılın en düşük seviyesine işaret ettiği vurgulandı.
Afife Kaya
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 20:47
JPMorgan enflasyon beklentisini düşürdü

JPMorgan, Türkiye'de açıklanan Haziran ayı enflasyon verilerinin ardından yayımladığı raporda, bu yıl için enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize ettiğini duyurdu. Banka, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıkladığı verilere dayanarak güncelleme yaptı.

Haziran ayı enflasyonunun, beklentilerin altında gerçekleştiğini belirten JPMorgan Türkiye Ekonomisti Fatih Akçelik, manşet enflasyonun baz etkisiyle Temmuz ayında yüzde 60'a, Ağustos'ta ise yüzde 50'ye düşebileceğini öngördü. Akçelik, 2024 yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 43,5'ten yüzde 42,5'e, 2025 için ise yüzde 25,2'den yüzde 25'e çekti.

Banka raporunda ayrıca, Haziran ayıyla birlikte Türkiye'de tüketici ve üretici fiyat endekslerinin aylık bazda bir yılın en düşük seviyesine gerilediğine dikkat çekildi. Yıllık enflasyonun sekiz ayın ardından ilk kez gerilediği belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145963/jpmorgan-enflasyon-beklentisini-dusurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.