Bakan Göktaş'tan gençlere: Bütün dünyayı gezin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul'da düzenlenen bir üniversite mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada gençlere, kültürel çeşitlilikten ve yabancı dil öğrenmekten sağlanacak kazanımları vurgulayarak, "Bir ayağınızı bu kadim coğrafyaya sabitleyin, diğer ayağınızla bütün dünyayı gezin" tavsiyesinde bulundu.
Afife Kaya
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 00:06
Bakan Göktaş'tan gençlere: Bütün dünyayı gezin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir üniversitenin 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada gençlere dünyayı keşfetme çağrısı yaptı. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törende 755 öğrenci diplomalarını aldı.

Bakan Göktaş konuşmasında, gençlere yönelik ilham verici mesajlar verdi. "Bir ayağınızı bu kadim coğrafyaya sabitleyin, diğer ayağınızla bütün dünyayı gezin" diyen Göktaş, kültürel çeşitlilikten ve yabancı dil öğrenmekten büyük kazançlar elde edeceklerini vurguladı.

Göktaş, şu ifadeleri kullandı: "Fatih Sultan Mehmet’i bugün, İstanbul’u 21 yaşında fetheden büyük komutan olarak anıyoruz. Fakat daha önce tahttan inmiş bir şehzadeydi. Belki de her şeyin bittiğini düşündüğü an, kendisine fethin kapılarının açıldığı andı. Nobel ödüllü kıymetli bilim insanı Aziz Sancar, Mardin’de çiftçi bir babanın oğluydu. İlkokul yıllarında gördüğü tarih dersleri, ona geçmişimizden gurur duymayı ve büyük işler başarabileceği inancını aşıladı. Bu inanç, kendisine Nobel ödülünü kazandırdı."

Mezun öğrencilere seslenen bakan, gelecekteki başarılarının temelini şimdiden atmaları gerektiğini belirtti ve onlara ilham veren başarı hikayeleriyle motive etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145965/bakan-goktastan-genclere-butun-dunyayi-gezin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.