Sağlık Bakanlığı uyardı

Ankara Masası
|
18 Haziran 2020, Perşembe - 11:39
Sağlık Bakanlığı uyardı

Sağlık Bakanlığı koronavirüs önlemlerine bir yenisini daha ekledi. Bakanlık yaz sıcakları bastırırken kapalı mekanlarda klima kullanımına dikkat çekti.

Kesinlikle çalıştırılmamalı

Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ne kapalı mekanlarda klima kullanımı da girdi. Buna göre cami, ev, metro, restoran ve otobüs gibi alanlarda klima cihazlarının kesinlikle çalıştırılmaması, mümkün olduğu kadar doğal havalandırma ile havalandırılma sağlanması gerektiği belirtildi.

Rehberde, kapalı ortamda en düzgün çalışan klima sisteminin bile, oluşacak hava akımları nedeniyle bulaş riskini tamamen kontrol edemeyeceği veya önleyemeceği belirtilerek, yüzde yüz taze havalı klima (iklimlendirme) sistemleri sayesinde iç mekanda havada asılı kalan virüs partiküllerin emilerek dışarı atılacağı, yerine dışardan alınan temiz ve filtreden geçirilmiş taze hava ile havada asılı olan damlacıkların seyreltilmesinin sağlanacağı ifade edildi.

Vantilatör de zararlı

Rehbere göre taşınabilir ya da tavana monteli vantilatörler de aynı derecede risk teşkil ediyor. Gerekçe bu cihazların da oda havasını hareketlendirip hava akışına neden olması...

Doğal havalandırma tercih edilmeli

Bakanlık rehberde, kapalı ortamların doğal şekilde havalandırılması gerektiğine dikkat çekti. Rehberde, "Gece boyunca veya sabaha karşı, dış havanın soğukluğundan da faydalanarak iklimlendirme sistemlerini çalıştırıp ortam sıcaklığını düşürmek mümkündür. Böylece AVM gibi kapalı ortamların klima sistemlerini kullanmadan doğal soğutma ile bir müddet sıcaklık kontrolü yapmak mümkün olacaktır.Hasta odaları, hasta değişiminde temizlik ve dezenfeksiyondan sonra, açılabilir pencereleri olması durumunda pencereler açılarak oda havalandırılmalıdır." ifadeleri yer aldı.

http://ankaramasasi.com/haber/29563/saglik-bakanligi-uyardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.