Akşener: "Her bakan kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip oradan istifa ediyor"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir bakanın Twitter diğerinin Instagram’dan istifa ettiğini belirterek, “Önümüzdeki süreçte kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin yani Tarım Bakanının da TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz.” dedi.
Büşra Bayrak
|
11 Kasım 2020, Çarşamba - 11:13
Akşener: "Her bakan kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip oradan istifa ediyor"

Meral Akşener partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa sürecini değerlendirirken şunları söyledi:

“Damat bakan gitti. Kendisine acil şifalar diliyoruz. Ne var ki kendisinin gelişi de gidişi de bu ciddiyetsiz yönetim anlayışının devletimizin düşürüldüğü gülünç durumun ibretlik bir vesikasıdır. Eski damat bakanın istifa sürecinde Sayın Erdoğan’ın internet ve sosyal medya yasaklarında neden bu kadar ısrar ettiğini daha iyi anladık.Kendisi lafa geldi mi biz devlet yönetiyoruz devlet diye parmak sallarken geçtiğimiz dönemde bir bakanı Twitter üzerinden son olarak da damadı Instagram üzerinden istifa etti. Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminde artık her bakan kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip oradan istifa ediyor. Önümüzdeki süreçte kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin yani Tarım Bakanının da TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz.”

Akşener, istifa sürecinde yaşananları “Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi? “ sözleriyle eleştirdi.

“Milletin hazinesinin bunca zamandır teslim edildiği bu ciddiyetsizliğin, bu beceriksizliğin açtığı yaraların süratle tamir edilmesi gerekiyor.” diyen Akşener şöyle devam etti:

“ İlk günden beri uyardık . Damadına her gün yeni paket açıklatma damadı paketle Türkiye nefes alsın dedik. Nitekim eski damat bakan sayın Albayrak istifa metninde Allah sonumuzu hayreyleyesin diyor. El Hak doğru. Geç de olsa memleketin gerçekleriyle yüzleşmiş olmasını, böyle bir özeleştiri yapmasını olumlu karşılıyoruz. Bunları biz söyleyince inanmayan Erdoğan’dan da bu özeleştiri doğrultusunda geç kalınmış adımları atmasını bekliyoruz.”

Meral Akşener, medyaya da eleştiriler yöneltti.

“Havuz medyasını Sayın Albayrak’ın istifa sürecinde gösterdikleri üstün performansı ve başarısından dolayı tebrik ediyorum.” İfadelerini kullanan Akşener, “Avrupa, dünya basını manşetten veriyor, son dakika geçiyor ancak saray medyasında tek bir haber yok” şeklinde konuştu.


 Akşener, “Ayyuka çıkmış bir haberi gizlemek olmaz, olamaz” dedi.

Meral Akşener konuşmasında vatandaşın geçim sıkıntısı çektiğini de ifade etti.

“İstanbulluların yarısı geçinecek kadar para kazanamamış.” diyen Akşener şunları aktardı: “Yüzde 40’ı borç almış. Yüzde 20’si  ise kredi kartının asgari borcunu bile ödeyememiş. Biz milletimiz geçinemiyor, eve ekmek götüremiyor dedikçe kızıyorlar ama bu gerçekler de ortada. Esnafın hali ortada, emeklinin durumu ortada, işsiz gençlerimizin dramı ortada, çalışanlarımız emeklilerimiz ayın sonunu getiremiyor.  Yaşadığımız ekonomik krizden anında ve en çok etkilenen grupların başında ücretli çalışanlarımız geliyor.”

Açlık sınırının 2447,72 TL , yoksulluk sınırının 7973,2 TL, yaşam maliyetinin 3002,55 TL olduğunu anlatan Akşener, “kamu ve özel sektör emekçilerimiz böyle bir ekonomide açlık ile yoksulluk arasında  bir yerde yaşamak zorundalar.” dedi.

Akşener, Türk Lirasının bu yıl başından bu yana yüzde 30’un üzerinde değer kaybettiğini de sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/356859/aksener-her-bakan-kendine-gore-bir-sosyal-medya-mecrasi-secip-oradan-istifa-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.