İncir üreticisi kan ağlıyor

Bazı bölgelerde incir hasadına başlayan üreticiler ​bu yıl geç başlayan ve aniden bastıran kavurucu sıcaklar ​kalite ve rekolteyi olumsuz etkilediğini söyledi.
Ankara Masası
|
11 Ağustos 2020, Salı - 10:09
İncir üreticisi kan ağlıyor

Dünyanın en kaliteli  incirinin yetiştirildiği Aydın'daki Büyük Menderes Havzasında sıcak havaların aniden bastırması sonucu taban arazideki incirler dalında eridi.

''Türkiye'nin dünyada rakibi olmayan tek tarımsal ürünü'' 

Üreticiler geçen seneye göre 10 gün geç gelen sıcak havanın, incir hasadındaki kalite ve rekolteyi olumsuz etkilediğini söylüyor. Aydınlı üreticilerden  Ertan Çakır,''Türkiye’nin dünyada rakibi olmadığı tek tarımsal ürünü incirin hak ettiği değeri bulmasını bekliyoruz. Geçen yıl fiyat bakımından incir üreticisi çok zor bir yıl yaşadı. Bu yıl gerekli tedbirin alınarak incire hak ettiği değerin verilmesini bekliyoruz.''  dedi.

''Üreticinin beklentisi kilogramda 25-30 lira civarı''

Üreticinin beklentisinin kilogramda 25 ila 30 lira civarında olduğunu söyleyen Çakır,''Girdi maliyetleri de dikkate alındığında bu yıl üreticinin beklentisi kilogramda 25-30 TL civarında. Bu fiyatlardan ürünümüz satılırsa incir üreticisi mutlu olur” diye konuştu.


http://ankaramasasi.com/haber/59872/incir-ureticisi-kan-agliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.