‘Açık Hava Yaz Oyunları’ devam ediyor

Devlet Tiyatrolarının ‘Açık Hava Yaz Oyunları’ uygulaması kapsamında bu hafta Ankara’da ‘Kendime Kıyamam’ adlı oyun sahnelenecek.
Zeliha Demirci
|
12 Ağustos 2020, Çarşamba - 11:34
‘Açık Hava Yaz Oyunları’ devam ediyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle kapalı kalan Devlet Tiyatroları, sanatsal faaliyetlerden yazın da yararlanılması için hayata geçirdiği “Açık Hava Yaz Oyunları” projesiyle 2 Temmuz Perşembe günü perdelerini açmıştı. Proje kapsamında 4 farklı oyunu Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunan Devlet Tiyatroları, yoğun ilgi gördü.

 “Açık Hava Yaz Oyunları” projesinin bu haftasında, Sivas Devlet Tiyatrosunun sahnelediği ‘Kendime Kıyamam’ adlı oyun Ankara’nın Macunköy Yerleşkesinde perdelerini açacak.

Curth Flatow’un yazdığı, Hale Kuntay’ın dilimize çevirdiği ve Selçuk Sazak’ın yönettiği oyun, özel hayatında evlilik müessesine tamamen karşı olan nikâh memuru Bay Jaeger`in günün birinde oğlunun evlenmek istemesiyle çileden çıkmasını trajikomik bir şekilde anlatıyor.

Dekor tasarımının Selim Cinisli’ye, kostüm tasarımının Ceren Karahan’a, ışık tasarımının Ahmet Ubuz’a ve müziklerinin Hasan Kemal Günüç’e ait olduğu oyun 13, 14 ve 15 Ağustos tarihlerinde akşam saat 21.00’de Macunköy Yerleşkesinde açık havada izlenebilecek.

http://ankaramasasi.com/haber/60991/acik-hava-yaz-oyunlari-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.