İsa Güven, kahveci esnafında yaşanan intihar vakalarının ardından isyan etti

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, İzmir’de uzun yıllardır kahvecilik yapan Nuri Çengeloğlu’nun ekonomik sıkıntılardan dolayı intihar etmesiyle ilgili konuştu. Bu intiharın 5 ‘inci vaka olduğunu söyleyen Güven, sektördekilere psikolojik destek verdiklerini belirtti. Güven,”Ben bıçak kemiğe dayandı dedikçe, yeter artık dedikçe bizi sokağa indirmeyin diyoruz ama sokağın durumunu görüyorsunuz.” dedi.
Büşra Bayrak
|
25 Mart 2021, Perşembe - 19:00
İsa Güven, kahveci esnafında yaşanan intihar vakalarının ardından isyan etti

İzmir'de uzun yıllardır kahvecilik yapan Nuri Çengeloğlu’nun yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle dün akşam saatlerinde intihar ettiği öğrenildi. Çengeloğlu’nun intiharından önce sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlar dikkat çekti.

"AK Parti kongresini tıklım tıklım görünce  cinnet geçirmiş"

İzmir’de yaşanan acı gelişmenin ardından Ankara Masası’na konuşan Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, Çengeloğlu’nun yaşadığı sıkıntılara değinerek, "1 yıldır kapalı olan dükkanlarımızdan dolayı esnafımız mağdur. Bu arkadaşımız 30 yıllık kahveciydi maddi durumu da iyiydi. Fakir bir insan da değildi. Ama haksızlıklara tahammül edemedi. Dün AK Parti kongresini tıklım tıklım görünce arkadaşları aramış, ‘Bu virüs sadece bizden mi oluyor?’ demiş. ‘Yeter artık’ diyerek kıymış kendine. ‘Ben kendi kahvemde bomboş oturduğum halde, kongreler tıklım tıklım bizim neden mesleğimizi elimizden alıyorsunuz? Neden tavla okeyi yasak ediyorsunuz?’ diye cinnet geçirmiş. Son zamanlarda maddi sıkıntılar çekmeye başlamış gayrimenkulleri vardı ama onları satılığa çevirene kadar ödemelerini yapamamış hacizler geldiği için de bunalmış intihar etmiş.”diye konuştu.

"İnsanların psikolojisi bozuk"

Binlerce esnafın bunalımda olduğunu vurgulayan Güven, “Dükkan kapanmaları her gün artmaya başlıyor. Dükkanlar kapanıyor, mal sahipleri tahliye açıyor. Bir an önce bizim kahvelerimizi açsınlar. İnsanların psikolojisi bozuk. Biz bu insanlara psikolojik destek ve eğitim veriyoruz. Bize bir an önce acil tarafından hibe desteği verilmesi lazım. Bu insanlar aç. Evine ekmek parası götüremiyor. Telefonlarımız susmuyor. Her gün aynı şeyi konuşmayalım. Ben bıçak kemiğe dayandı dedikçe, yeter artık dedikçe bizi sokağa indirmeyin diyoruz ama sokağın durumunu görüyorsunuz.”ifadelerini kullandı.

"Bu bizim 5’inci intihar vakamız, başka vakalar olmadan önlem alınsın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile siyasi parti genel başkanlarına çağrıda bulunan Güven, "Bütün kongreler, AVMler, otobüsler, tıklım tıklım dolu. Ne hikmetse kahveciye gelince bulaşıyor. Bu virüs kahveciden bulaşmıyor. Maske, mesafe, hijyen, HES kodu ile bizim kahvehanelerimizi açsınlar. Önümüz Ramazan Ayı, biz Ramazanda iş yapacaktık. Kimse kahvehanelere gelmiyor.  Yüzde 50 kapasite ile nasıl iş yapılacak? Saat 07.00’den 19.00’a nasıl iş yapacaklar? Esnaf elektriği ödeyemiyor, kirasını veremiyor artık. Bu bizim 5’inci intihar vakamız, başka vakalar olmadan önlem alınsın. Daha fazla intihar vakaları olmasın. Bize de yazıktır, günahtır.” dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/669608/isa-guven-kahveci-esnafinda-yasanan-intihar-vakalarinin-ardindan-isyan-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.