Cumhur İttifakı'nda işbirliği genişliyor... MHP'den AK Parti'ye ek belediye talebi! Ankara'da 6, İstanbul'da 3 ilçeyi istedi

Fatih Atik
|

Yerel seçim yaklaşırken AK Parti ve MHP arasındaki işbirliği görüşmelerinde sona gelindi. MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki açık desteği ve oy artışının sonrasında yerel seçimlerde daha fazla belediye talebinde bulunduğu Cumhur ittifakı kulislerine yansıyan bilgilerden...


AK Parti, MHP arasındaki işbirliği görüşmelerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz öncülüğündeki heyetler yürütüyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyeler ve seçim bölgeleri tek tek masaya yatırıldı. Hangi ilde kimin aday göstereceği ayrıntılı olarak çalışıldı.


Edinilen bilgilere göre, AK Parti ve MHP’nin elindeki il belediye başkanlıklarında değişiklik olmayacak. Partiler illerde birbirlerinin adaylarına destek verecek.


İstanbul’da 3 Ankara’da 6 ilçe


MHP’nin özellikle İstanbul ve Ankara’da daha fazla ilçe belediyesi talebinde bulunduğu öğrenildi. MHP yetkililerinin İstanbul’da Silivri’ye ek olarak 2 ilçeyi istedikleri, Ankara’da ise mevcut 3 ilçe belediyesinin dışında 3 ilçeyi daha istediği gelen bilgiler arasında.


İşte o ilçeler


Başkentte halen Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı ilçeleri MHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor. 31 Mart seçimlerinde bu 3 ilçeye ek olarak Çubuk, Haymana, Bala ya da Beypazarı’nın da MHP’ye bırakılması talebinin Ak Partili yetkililere iletildiği öğrenildi.


AK Parti’nin İstanbul ve Ankara için gelen taleplere sıcak baktığı ancak son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli arasında Perşembe günü yapılacak toplantıda verileceği öğrenildi.


Büyükşehir adayları netleşmedi


Merak edilen ise Cumhur ittifakının İstanbul ve Ankara’da kimi aday göstereceği. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın karşısına çıkacak isimler konusunda çalışmalar sürüyor.


İstanbul’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski bakanlar Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın ismi geçiyor.


Ankara’nın abisi kim olacak


Ankara’da ise Hakan Han Özcan, Murat Köse, Veysel Tiryaki ve Turgut Altınok'un adları gündemde. AK Parti çevrelerinde son dönemde konuşulmaya başlayan bir başka isim daha var.  AK Parti eski milletvekili Ankaragücü Başkanı Faruk Koca..


Koca’nın adı “Ankara’nın ağabeyi” sloganıyla öne çıkıyor.


AK Parti’de adaylık başvuruları yarın sona eriyor. Hafta sonu yapılacak temayül yoklamalarının ardından Kasım ayı sonunda büyükşehir adaylarının açıklanması bekleniyor. Gözler tümüyle Erdoğan Bahçeli görüşmesine çevrilmiş durumda.


http://ankaramasasi.com/makale/53113/cumhur-ittifakinda-isbirligi-genisliyor-mhpden-ak-partiye-ek-belediye-talebi-ankarada-6-istanbulda-3-ilceyi-istedi

Yorumlar (0)