Akıllı: (Erdoğan) Mansur Yavaş'tan intikam almaya çalışıyor

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan intikam almaya çalıştığını söyledi.
Ankara Masası
|
01 Aralık 2021, Çarşamba - 14:48
Akıllı: (Erdoğan) Mansur Yavaş'tan intikam almaya çalışıyor

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara Masası'nın canlı yayın konuğu oldu. 

"Mansur Yavaş ile ilçe belediye başkanları arasında diyalog eskiliği mi var"? sorusuna yanıt veren Akıllı, ilçe belediye başkanlarının Yavaş'ı ziyaret etmek istediğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Özhaseki'den korktuklarını söyledi. 

Akıllı şöyle konuştu: 

"Sayın Başkanı 1-2 isim dışında kutlamaya gelen olmadı. Bu durumda nasıl diyalog kuracaksınız? Ben birçoğunu biliyorum. Gelmek istiyorlar ama korkuyorlar. Mehmet Özhaseki'den ve sarayın başındaki zattan korkuyorlar. Oraya oturmuş sayın başkandan kaybettiği seçimin intikamını almaya çalışıyor."

"AK Parti ile kafa kafayayız"

Programın devamında partisinin Ankara'daki durumu hakkında bilgiler paylaşan Akıllı şu ifadeleri kullandı:

"Oy oranımızda bir artış var. Gördüğümüz anketlerde oyumuz son seçimlere göre 5-6 puan artmış durumda. Ankara'da oyumuz 32'ler civarında. Bu oran 2011'in altında ama ona çok kısa zamanda yaklaşacağımızı düşünüyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de oyu bu civarlarda. Ankara'da kafa kafayayız. Arzu ettiğimiz rakamlarda değiliz ama partinin oyunun artmadığı tezi doğru değil"

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısı

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına değinen Akıllı, Tepki gösterenler olabilir ama ağırlıklı olarak benimsendiğini söyleyebilirim. İnsanın kafasının dışındakileriyle değil içiyle ilgiliyiz. Biz o kafa içinin aydınlık olmasıyla ilgiliyiz. Türkiye başörtüsü meselesini çoktan aştı. Böyle bir gündemimiz 10 yıldır yok. (Parti içi eleştiriler) Geçmişi yok saymıyoruz. O geçmiş bu partinin şerefidir. Helalleşmek istediğimiz Erdoğan değil toplum. " ifadelerini kullandı. 

CHP Ankara'nın hedefleri

Partisinin yerel seçim hedeflerini anlatan Akıllı, şöyle devam etti: Ankara'da 16 çevre ilçe var. Gölbaşı ve Pursaklar'ı da metropol sayıyoruz. Bu 16 ilçenin en az 10'unda belediye başkanlığını kazanmayı hedefliyoruz. Bu sayı artacaktır diye düşünüyorum. Elbette 25 ilçeyi de kazanmak istiyoruz ama gerçekçi olmakta da fayda var. Mamak ve Etimesgut hala içimizde bir yara. Ben bu talihsizliğin bir daha tekrar etmeyeceğini düşünüyorum. Mamak ve Etimesgut'la ilgili bir kuşkumuz yok. Bundan sonda hedef Keçiören, Altındağ, Gölbaşı, Sincan olacak. 

http://ankaramasasi.com/haber/1149310/akilli-erdogan-mansur-yavastan-intikam-almaya-calisiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.