Kar yağışı nedeniyle kapanan Gaziantep-Nurdağı'nda son durum

Gaziantep'te dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı bölgede hayatı felç etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatılan Gaziantep-Adana karayolu Nurdağı bölgesinde binlerce vatandaş mahsur kaldı. Nurdağı'ndan son bilgiler haberimizde...
Ankara Masası
|
19 Ocak 2022, Çarşamba - 15:18
Kar yağışı nedeniyle kapanan Gaziantep-Nurdağı'nda son durum

Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı bazı bölgelerde ulaşımda aksamaların yaşanmasına neden oluyor. Nurdağı mevkinde dün öğlen saatlerinde etkili olan ve akşam saatlerinde etkisini arttıran tipi ve kar yağışı nedeniyle otoyolda ulaşım durdu. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda dün akşam saatlerinde binlerce araç mahsur kaldı.

19 saattir bekliyorlar

Nurdağı mevkisinde kar kalınlığı, yarım metreyi geçerken, kapanan yolda araç kuyruğu, havadan dronela görüntülendi. Ağrı'da öğretmenlik yapan Sevda- Ünal Bozkurt çifti de memleketleri Antalya'ya gitmek üzere dün yola çıktıklarını ve TAG otoyolunda 19 saattir beklediklerini söyledi. Öte yandan bölgede mahsur kalanlara ulaşabilen polis ekipleri, hazırlanan sandviçleri dağıtırken, iş makineleriyle de kapalı yolların açılması için yoğun mesai yürütülüyor.

Son yılların en yoğun kar yağışı

Gaziantep'te, dün başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. En son 1968 yılında 1 metre kar kalınlığı ölçülen kent merkezinde, 54 yıl sonra kar kalınlığı 49 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metre olarak ölçüldü.

Gaziantep Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Gaziantep'te dün başlayan kar yağışının kent merkezinde 49 santimetre olarak ölçüldüğünü açıkladı. Yetkililer, son olarak 1968 yılında yoğun kar yağan kentte, o tarihten bu yana en fazla yağışın düştüğünü söyledi. Kentte son olarak 2016 yılında kar yağışının 33 santim olarak ölçüldüğünü hatırlatan yetkililer, yağışın günlük yaşamı aksattığı kentte, kuvvetli rüzgarla birlikte buzlanma, don ve bölgenin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesine de yol açabileceğini bildirdi.

Bölgeye 2 adet helikopter sevk edildim

Milli Savunma Bakanlığı da bölgeye 2 adet helikopterin görevlendirildiğini duyurdu. MSB'den yapılan açıklamada, "Gaziantep Valiliği ile koordineli olarak; kar nedeniyle kapanan Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalan vatandaşlarımız için sıhhi tahliye sağlanması ve bölgeye gıda yardımının ulaştırılması için Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait 2 adet helikopter görevlendirilmiştir. Ayrıca yolda mahsur kalan TIR'ları kurtarmak için 2 adet çekici araç da görevlendirilmiş ve bölgede destek çalışmalarına başlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ihtiyaç duyulması halinde tüm imkân ve kabiliyetleriyle göreve hazırdır." denildi.

2 bin 900'e yakın kişi kurtarıldı

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Gaziantep Valisi Davut Gül de şu ifadelere yer verdi; Yaklaşık 24 saat içinde 45-50 santimetre kar yağdı. Bu bizim alışkın olmadığımız yağış miktarı ayrıca da çok fazla. Antep'te büyük araç trafiği çok fazla. TIR'lar kamyonlar ana yolda kaymalar oldu,, devrilmeler oldu. Yol trafiğe kapandı. 7/24 açık olan kriz merkezimiz var.

Hastaları, çocukları, 112'ye ulaşanları AFAD, Jandarma, emniyet aracılığı ile kurtardık. Kumanya başta olmak üzere diğer ihtiyaçları giderdik. Bugün yağış çok azaldı. Yaklaşık 1900'e yakın araç kurtardık. 2900'e yakın da kişi kurtardık. 9 bin civarında kumanya dağıtıldı. Herkese ulaştık, tüm vatandaşlarımızdan haberdarız, hepsini takip ediyoruz.

Nizip-Gaziantep yolu kısmen açıldı

Vali Gül, "Şu an itibarıyla Nizip-Gaziantep yolu kısmen açıldı. Kontrollü olarak araçlar gidip geliyor. Gaziantep-Nurdağı arasındaki otoyolda henüz çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımızdan mahsur kalan yok. Akşama kadar yolların açılacağını ve vatandaşlarımızın gidecekleri yere sağ salim ulaşacaklarını düşünüyoruz, planlıyoruz. Bu süreçte bir can kaybımız olmadı. Bütün kurumlar koordineli çalışıyor. Bütün bakanlıklarımız süreci takip ediyor" dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1247004/kar-yagisi-nedeniyle-kapanan-gaziantep-nurdaginda-son-durum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.