Gökçek'e 'oy çalarak başkan oldun' eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Melih Gökçek’in kazandığı ilk seçim de son seçimde de oyları çaldığını öne sürdü. Kaya, “Hodri meydan. Gökçek soyadının en yoğun olduğu bir mahalleyi seçelim gelsin orada muhtarlık seçimine girsin” dedi.
Ankara Masası
|
25 Şubat 2022, Cuma - 15:56
Gökçek'e 'oy çalarak başkan oldun' eleştirisi


Yıldırım Kaya, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Gökçek’in Mansur Yavaş’ı eze eze yenerim” sözlerine cevap veren Kaya, şunları söyledi:

"Seçimleri oy çalarak kazandı"

“Ben Mansur’u eze eze geldim diyor ya bakın 1994 27 mart seçimlerinde Melih Gökçek aday oluyor. Bu aday olduğunda SHP’nin adayı Koral Göymen, Koral Göymen ilk açıklama da seçimi kazanıyor seçim kurulunun yaptığı açıklama da . Gökçek oy oranı 21.7 Koral Göymen’in oy oranı 21.38. SHP adayı Koral Göymen Melih Gökçek arasında 6390 oy farkı var. Bu oylar yani Koral Göymene verilen oylar Ankara’nın çöplüklerinde toplandı. Yani Melih Gökçek ilk seçiminde kazandığında da çalarak kazandı son seçimi yani bundan önceki seçimi de kazandığında da yine çalarak kazandı . Trafoya kedi girdi elektrikler kesildi Melih Gökçek Mansur Yavaş’ın karşısında hukuksuz bir şekilde seçim kazandı. Hem 1994 yılında hileyle seçim kazandı hem 2014 yılında trafoya kedi girerek seçim kazandı.”

Yıldırım Kaya, Melih Gökçek’in Mansur yavaş ya da başka bir Cumhuriyet Halk Partili aday karşısında seçim kazanabilme yeteneği bulunmadığını savundu.

“Hodri meydan”

Kaya şöyle dedi: “Çalarak çırparak seçim kazandığını zannediyorsa hodri meydan. Gökçek soyadının en yoğun olduğu bir mahalleyi seçelim gelsin orada muhtarlık seçimine girsin. Mansur Yavaş’ın karşısında Melih Gökçek’in ne seçim kazanma ihtimali var ne de söz söyleme hakkı var. Çok açık şunların cevabını verecek Sayın Melih Gökçek 2014 yılında seçimi kazandın hileyle de olsa kazandın koltuğa oturdun

Fatih Atik: Daha önce de kazandı 2009 var

Yıldırım Kaya: 2009 u örnek vermiyorum çaldığı yılları örnek veriyorum.

Fatih Atik:94 den sonra 2004 2009 2013 oradan devam ediyor

Yıldırım Kaya: İki seçim de bizim eksikliklerimiz iki ayrı adaydan dolayı seçim kazandı Mansur Yavaş’ın %26 oy aldığı MHP adayı olduğu dönem Murat Karayalçın’ın Cumhuriyet Halk Partisinden aday olduğu dönemde seçim kazandığı seçim kazandığı doğrudur ama Mansur yavaşın karşısında Koral Göymen karşısında kazandığı seçimlerin ikisi de hilelidir şaibelidir, hileler açıktır.”

"Cumhurbaşkanı seni neden görevden aldı?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Melih Gökçek’in Cumhurbaşkanının bir telefonuyla Ankaralının oyları ve iradesini hiçe sayıp Belediye Başkanlığından ayrıldığını da hatırlattı.

Kaya, “Çok açık ve net Melih Gökçek şunun hesabını verecek 2014 de öyle ya da böyle seçimi kazandı peki halktan aldığı iradeyi Recep Tayip Erdoğan’dan gelen telefonla niye teslim ettin kuzu kuzu ? madem kendine güveniyorsun madem bu konu da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin önemli bir unsurusun niye seni görevden aldılar” şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1325577/gokceke-oy-calarak-baskan-oldun-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.