Yaşar Neslihanoğlu: ABB'nin zam yapma yetkisi yok

ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, ABB'nin ulaşıma zam yetkisi olmadığını, UKOME'ye teklif sunabileceğini söyledi.
Ecem Çetin
|
10 Mart 2022, Perşembe - 20:20
Yaşar Neslihanoğlu: ABB'nin zam yapma yetkisi yok

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Mart ayı toplantısında Başkent ulaşım esnafının greve gitmesi ana gündem maddesi oldu.

Meclis üyeleri arasında konu üzerinden oldukça sert tartışmalara yaşanırken, ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu'nun açıklamaları dikkat çekti.

Neslihanoğlu, ulaşıma yapılacak zammın belirleyicisinin ABB olmadığını belirtirken "Murat Bey çıkıyor diyor ki, Ankara Büyükşehir Belediyesi zam yapsaydı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin zam yapma yetkisi yok. Zam bir talepte bulunulur. Zammı UKoME yapar. UKOME'nin temsilcileri bellidir. UKOME'de Ankara Büyükşehir Belediyesinin bir çoğunluğu yoktur. Bunu da not alın araştırın" dedi.

" Mazota zammı kim yaptı?"

Ulaşım esnafının en büyük sorunun mazot fiyatları olduğunu vurgulayan Neslihanoğlu "Ama, burada Başkanımız zam yapmak yerine şimdiye kadar nasıl yaptı? Hem vatandaşlarımız ucuz taşımadan faydalansın, hem de esnafımız mağdur olmasın diye bu desteklemeleri , hep birlikte Meclis'imizin oy birliği ile bu desteklemeleri gündeme getirdik ve verdik. Burada bunu yönetim olarak, başkanlık teklifi de geldi, önergede verdik. Biz bunu her koşulda da Meclis'imizin oy birliği, oy çoğunluğu ile geldiğini her zaman söyledik. Ama bunun tek bir sebebi var. Mazot fiyatları. Ulaşım esnafı burada sorun. En büyük gideri ne? Mazot fiyatı. Mazota zammı kim yaptı? Ankara Büyükşehir Belediyesinin Fen İşleri Daire Başkanlığı mı mazot fiyatını belirliyor." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1355155/yasar-neslihanoglu-abbnin-zam-yapma-yetkisi-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.