Mustafa Balbay;Türkiye'de enflasyonun enflasyonu var

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, TÜİK'in açıklandığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirtirken "Türkiye’de şuanda enflasyon enflasyonu var" dedi. Balbay, pahalılık nedeniyle sağlıklı gıda ulaşımında yaşanan sorunların çocukların gelişimini etkilediğini ifade etti.
Ankara Masası
|
04 Nisan 2022, Pazartesi - 13:06
Mustafa Balbay;Türkiye'de enflasyonun enflasyonu var

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay , Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sabah saatlerinde açıklanan yüzde 61 enflasyon oranıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TÜİK'in verilerinin doğruyu yansıtmadığını ifade eden Balbay, Enflasyonu Araştırma Grubunun (ENAG) bunun iki katından fazla bir enflasyon açıkladığına dikkat çekti.

Balbay, halkın yaşadığı ya da aldığı ürünler değerlendirildiğinde bu oranında çok daha yükseldiğini vurguladı.

Sağlıkta, gıdada, ulaşımda  olağanüstü bir fiyat artışının olduğunu belirten Balbay "Türkiye’de şuanda enflasyon enflasyonu var. Pek çok kesime göre değişen en önemlisi ve en gerçekçisi halkın cüzdanı olan, olağanüstü bir enflasyon dehşetiyle karşı karşıyayız." dedi.

"Çocukların gelişiminde bozukluk"

Hayat pahalılığı nedeniyle temel ve sağlıklı gıdaya ulaşımda sorunlar olduğunu belirten Balbay, bunun çocukların gelişimini etkilediği ifade etti.

Gelecekle ilgili uyarıda bulunan Balbay şunları söyledi;

Konuştuğumuz kimi aile hekimleri, gıdaya ulaşımda yaşanan sorunların çocuklarda gelişim bozukluğuna şimdiden neden olmaya başladığını söylüyorlar. Bugün yaşadığımız tablo yakın gelecekte yaşayacağımız başka, şuan da pek öngörmediğimiz sorunların başlangıcı.


http://ankaramasasi.com/haber/1408565/mustafa-balbayturkiyede-enflasyonun-enflasyonu-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.