Faik Tunay: "FETÖ ile ilgili cadı avında kurban seçildim"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan cadı avında kurban seçildiğini belirterek “ FETÖ’den soruşturma geçirdim. Ama tek bir dava açılmasına bile gerek görülmedi” dedi.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2022, Salı - 23:42
Faik Tunay: "FETÖ ile ilgili cadı avında kurban seçildim"


Faik Tunay, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

“FETÖ bağlantısı olduğu” yönündeki iddialara cevap veren Tunay, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir cadı avı başlatıldı. Daha düne kadar beraber yol yürüyenler bir anda rotayı muhalefete çevirdiler.Kendilerince 3-5 ismi kurban seçtiler Orada da beni ön plana koydular” dedi.

Tunay, “Ben CHP milletvekili olduğum için bedel ödetilen bir insanım” ifadesini kullandı.

 Geçmişinin de ailesinin devlet için yaptıklarının da belli olduğuna işaret eden Tunay şunları söyledi:

“Her yere devletin bilgisi dahilinde gittim”

“Ben devletçiyim. Bir adamı karalamak o kadar kolay ve ucuz değil. Bakarım kardeşim hakkında açılmış bir dava var mı? Bir mahkumiyet kararı var mı? Yoksa buradan söylenenler girer buradan çıkar. Bunlar yıpratılmak için yapılan şeyler. Bakın 15 Temmuz darbesi oldu. Herkesin fotoğrafı varken, bu ben değilim derken şu kardeşiniz 20 gün sonra gitti kendisine en muhalif olan ODA TV'ye röportaj verdi. Kusura bakmayın bu yürek ister. Sordular bana. Evet gittim, şu kadar defa gittim. Ama devletin ve MİT'in haberi dahilinde gittim. Ben kendimden eminim. Bazı arkadaşlarım, "Böyle bir ortamda, böyle bir röportaj verilir miydi. Deli misin?" dediler. Ben aptal değilim ki. Ben bildiğimi herkesle paylaşıyorum. Çünkü şeffafım, netim. Saklayacak hiç bir şeyim yok. O röportajı verdikten sonra millet helal olsun sana dedi. Zaten bir bağım ilgim yok. Birkaç kere soruşturma açılmasına rağmen hepsinden takipsizlik verilen eski bir muhalefet milletvekiliyim. Ama o soruşturmalarında kaşıyıp bir tane daha açın dediğini biliyorum. Öğrendim, onları da zamanı geldiği zaman konuşuruz.”

Demokrat Parti Genel Başkan yardımcısı Faik Tunay, “Eğer Samanyolu'na çıkmakla FETÖ’cü olunuyorsa bugün bütün siyasetçilerin alayı FETÖ’cü. Türkçe Olimpiyatları'na gitmekle FETÖ’cü olunuyorsa bütün siyasetçilerin alayı FETÖ’cü.” değerlendirmesinde bulundu.

Tunay şöyle devam etti:

“Soruşturmalar sonucu FETÖ’den dava açılmaya bile gerek görülmedi”

“Milletvekilliğim bittikten sonra altını çiziyorum, dokunulmazlığım yokken ben birden fazla soruşturma geçiren bir kişiyim. Hem eski bir milletvekili, hem bir muhalefet milletvekili hem de FETÖ ile ilgili cadı avının en yoğun olduğu günlerde ve her seferinde savcıların hepsi farklı olmasına rağmen ne karar çıktı biliyor musunuz?  Ya buradan dava açmaya bile gerek yok konu kapandı gitti. Bunu ilk defa bu yayında söyledim. Hepsinde takipsizlik verildi. Ama iddialar ne? Türkçe Olimpiyatlarına katılmışsın. Savcı size söylüyor evet doğru katıldım. Samanyolu’na çıkmışsın? Evet. Peki bir yere bir para yardımı var mı? Allah korusun öyle bir şey yok. Gizli bir toplantıya katılma var mı? Yok. Telefondaki herhangi bir haberleşme ağına sitesine üyelik? Yok.”

http://ankaramasasi.com/haber/1411010/faik-tunay-feto-ile-ilgili-cadi-avinda-kurban-secildim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.