Ümit Özdağ: Adayımız Mansur Yavaş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın partisinin cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.
Ankara Masası
|
06 Nisan 2022, Çarşamba - 10:37
Ümit Özdağ: Adayımız Mansur Yavaş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.

Erken seçim tartışmaları gölgesinde 2023 seçimlerine hazırlanılırken Özdağ Cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sorumluluk almaya davet eden Özdağ "Zafer Partisi olarak bizim cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş'tır. Biz Yavaş’a çağrımızı yapıyoruz, takdir kendisinindir" ifadelerini kullandı.

Yavaş'ın aday olması halinde destek vereceklerini söyleyen Özdağ, "Millet İttifakı kabul eder etmez onların bileceği iş. Mansur Yavaş aday olursa biz arkasında olacağız. Mansur Yavaş aday olmaz ise, adı geçen isimlerden birisi aday çıkarsa o zaman Atatürk çizgisinde, Türk milliyetçileri, vatanseverleri adaysız bırakmayız" ifadelerini kaydetti.

"AK Partili ve MHP'li oy verir"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ı 'iyi tanıdığını' belirten Özdağ, mütevazi birisi olduğunu söyledi. Özdağ, iki defa belediye seçimleri kaybetmesine rağmen Ankara'da son seçimleri kazanan Yavaş'ın ısrarcı kişiliğine vurgu yaptı.

Özcağ "AK Partili rahatlıkla Mansur Bey’e oy verir. MHP’li de verir" dedi.

Küçükkaya’nın, "Erdoğan karşısında seçimi kazanabilir mi?" sorusu üzerine  Özdağ şunları kaydetti:

"Türkiye yoruldu. Türk halkı, devleti yıprandı. Güçlü bir kadroyla seçimi kazanabilir. Bazıları gibi nöbetçi cumhurbaşkanı adaylığı yapmadı. Kenara çekildi. Ankara Belediye Başkanlığı yaptı. İki kere görüştüm kendisiyle. İYİ Parti’den sonra görüşmedim. Bu konuyla ilgili ne kendisiyle ne de kendi yakın çevremle görüştüm. Ben bir siyasetçi olmanın ötesinde iyi bir sosyal bilimciyim. Sosyal süreçleri yakından takip ederim."

Adaylık iddiaları yalanlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarına ilişkin ABB Basın Danışmanı Volkan Memduh Gültekin’den dün bir açıklama geldi.

Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylığı hakkında bazı sitelerde yer alan haberleri "spekülatif" olarak nitelendiren Gültekin, söz konusu haberlerle hiçbir ilgilerinin olmadığını söyledi. Gültekin’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde Başkanımız Sn. Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında spekülatif haberler yer almaktadır. Bu haberlerle hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Bizim derdimiz, gece-gündüz demeden çalışarak Ankara halkına verdiğimiz sözleri yerine getirmek, üretimi artırmak ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini sağlamaktır. Hemşehrilerimize şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğiz."

http://ankaramasasi.com/haber/1411255/umit-ozdag-adayimiz-mansur-yavas
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.