Ümit Yardım: “Kapısını çaldığımız ülkeler Türkiye'yi masada menü olarak görüyor”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım, değerli yalnızlık olarak tanımlanan dış politikadan “U” dönüşü sonrası kapısını çaldığımız ülkelerin Türkiye’yi “masadaki menü” olarak gördüğünü söyledi.
Ankara Masası
|
19 Nisan 2022, Salı - 15:27
Ümit Yardım: “Kapısını çaldığımız ülkeler Türkiye'yi masada menü olarak görüyor”

Ümit Yardım, Ankara masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

“Güçlü devletsen masada yer almalısın"

Dış politikadaki dönüşüm ve artan diplomasi trafiğini değerlendiren Yardım, “Güçlü devletsen masada yer almalısın. Eğer masada yoksan dış politikada da sözün yoktur.” dedi.

İsrail ile ilişkiler sıfıra indiği zaman Türkiye’nin Filistinlilere de el uzatamadığına işaret eden Yardım, “Çünkü Filistin'in önemli bir nüfusu İsrail'de yaşıyor. Dolayısıyla bu kişisel kavgaların maliyetini ödeyenlerin birisi de Filistinliler oluyor.” İfadesini kullandı.

Ümit Yardım, Rusya ile ilişkilerin çok hassas bir dönemden geçtiğini,  Batı dünyasında dostane ilişkiler içinde olduğumuz bir ülke bile bulunmadığını da dile getirdi.

"Masada olmazsan menüde olursun"

Macaristan Başbakanı Victor Orban’ın bir diyaloğunu örnek gösteren Yardım, “Orban'a soruyorlar siz AB'den mi çıkmak istiyorsunuz? Orban, ‘Niye çıkayım? Masada olmak her zaman güzeldir. Masada olmazsan menüde olursun.’ Türkiye'nin Ortadoğu'daki bütün süreçlerde yer alması gerekir. Aksi takdirde başkaları için menü olur bir hasım ülke olarak.” şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım şöyle devam etti:

" Türkiye'yi masada menü olarak algılıyorlar"

“Maalesef dışarıdaki algı şu... Tamamına katılmasam da güçlü bir algı var. Bunu değişik kanallarda bize yönelik olmasa bile kendi içlerinde, masalarda bunu konuşuyorlar. Konu şu; "Türkiye'de Bu değerli yalnızlıkta kendini tamamen dışlamış, uluslararası toplumdan kopmuş, herkesle kavgalı olan bir iktidar var. Ama kendisi şimdi bir toparlanma içine girdiği için tam vakti budur. Her türlü tavizi koparmalıyız, koparabiliriz" kendi aralarındaki konuşmadan bahsediyorum. "Başka bir iktidar geldiğinde asla böyle bir Türkiye olmaz" diye de cümleyi tamamlıyorlar. Maalesef böyle bir algı var. Bırakın böyle bir siyasetçiyi, ya da diplomasi memuru olmayı bir köşeye. Bir Türk insanı olarak bizi son derece üzen yaklaşımlardır. Başka ülkelerin Türkiye'yi masada menü olarak görüyor olmaları…”

http://ankaramasasi.com/haber/1437079/umit-yardim-kapisini-caldigimiz-ulkeler-turkiyeyi-masada-menu-olarak-goruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.