Gelecek Partisi’nden AK Parti’ye eleştiri: “Suudiler Kaşıkçı dosyası için özür mü diledi?”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım, Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’un göbeğinde öldürüldüğünü belirterek, cinayet dosyasının Suudi Arabistan’a devredilmesini eleştirdi. Yardım, “Birisi çıksın bu dönüşümün alt yapısını bize anlatsın. Suudiler özür mü diledi? “ diye sordu.
Ankara Masası
|
19 Nisan 2022, Salı - 15:06
Gelecek Partisi’nden AK Parti’ye eleştiri: “Suudiler Kaşıkçı dosyası için özür mü diledi?”

Ümit Yardım, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Suriye sınırında Türkmen köylerini bombalayan Rus uçağının 24 Kasım 2015’te Türk savaş uçaklarınca düşürüldüğünü hatırlatan Yardım, o tarihte kendisinin Moskova Büyükelçisi olduğunu ifade etti.

Olayın kapatılması için Rus tarafının bir daha olmayacağı yönünde garanti ve özür dilemeyi şart koştuğunu hatırlatan Yardım, aynı basireti Türkiye’nin Kaşıkçı suikastında gösteremediğine işaret etti.

Ümit Yardım şunları söyledi:

"Suudiler özür mü diledi?"

"Cemal Kaşıkçı davası üzüntü verici. İktidarın bir mensubu çıksın da bunu bize açıklasın. Şimdi olaydan sonra ne yaptınız? Birleşmiş Milletler’e şikayet edildi, Suudi Arabistan. Lobiler mobiler. Neydi? İstanbul gibi büyük bir şehrimizde başkonsoloslukta bir insan öldürülüyor. Hesap sorulacak noktasından –birisi çıksın açıklasın- burada da ben İsrail, Amerika ya da başka ülkelerle Almanya gibi ilişkilerimizden biz rahatsız değiliz. Aynı şekilde Suudi Arabistan ile de normal ilişkilerimiz olması lazım. Özel bir ülkedir çünkü. Ama birisi çıksın bu dönüşümün alt yapısını bize anlatsın. Suudiler özür mü diledi? Mesela onu söylesin bize. Çıkıp da bir uluslar arası kuruluş nezdinde büyük hata yaptıklarını mı anlattılar? Farklı bir karar mı çıktı? İşte onurlu politika derken bunu kastediyorum. Birisi açıklasın ve biz de destekleyelim"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım, aynı şekilde 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki ülke olarak tanımlanan Birleşik Arap Emirlikleri ile terör devleti denilen İsrail ile olan biteni ve söylenenleri unutarak ilişki kurulmasını eleştirdi.

Yardım, “Birleşik Arap Emirlikleri, ağzınızı açamadığınız İsrail ya da başka ülkeler sizden özür mü diledi? Bir telefon açıp gönlünüzü mü aldılar?” diye sordu.

Dış politikada düşünülmeden atılan popülist adımların kapanması zor yaralar açtığının altını çizen Yardım, bütün bunları halkın takdirine bıraktıklarını, seçimde milletin bunları dikkate alarak karar vereceğini sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1436985/gelecek-partisinden-ak-partiye-elestiri-suudiler-kasikci-dosyasi-icin-ozur-mu-diledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.