Rusya, Avrupa'nın gazını yüzde 33 daha kısıyor

Rus enerji firması Gazprom, Kuzey Akım üzerinden Avrupa'ya sağlanan gaz sevkiyatını yüzde 33 daha düşüreceğini açıkladı.
Mevlüt Peker
|
15 Haziran 2022, Çarşamba - 16:56
Rusya, Avrupa'nın gazını yüzde 33 daha kısıyor

Avrupa'ya yönelik gaz sevkiyatını düşürmeye devam eden Rus enerji şirketi Gazprom, bu kez de "teknik sorunlar" sebebiyle Kuzey Akım boru hattı üzerinden Avrupa'ya sağlanan doğal gaz sevkiyatında yüzde 33 daha düşüş olacağı uyarısını yaptı.

Yazılı açıklama yapan Rus enerji devi Gazprom, bakımlarının yapılması için bazı teknik ekipmanların Alman Siemens firmasına gönderildiğini ancak söz konusu ekipmanların henüz geri dönmediğini belirtti.

Ekipmanların geri dönmemesi sebebiyle hat üzerinde kullanılan bir gaz kompresörünün daha kapatılacağını belirten Gazprom, "Kuzey Akım boru hattına yapılan gaz tedarikinin, 16 Haziran Perşembe itibarıyla günlük 67 milyon metreküpe kadar sağlanabileceğini bildirdi.

Gazprom'dan yapılan dünkü açıklamada ise "Kuzey Akım üzerinden yapılan ve 167 milyon metreküp olan gaz sevkiyatının 100 milyon metreküpe düşürüldüğünü" duyurmuştu.

Kuzey Akım, Ukrayna'daki boru hatları ve Yamal-Avrupa boru hattının yanı sıra Rus gazını Avrupa'ya taşıyan önemli hatlardan biri olarak öne çıkıyor. Gazprom'dan daha önce gelen açıklamada, "Yamal-Avrupa üzerinden sevkiyatların durdurulduğu, Ukrayna üzerinden sevkiyatların da yaklaşık yarı yarıya düştüğü" bilgisi verilmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/1583150/rusya-avrupanin-gazini-yuzde-33-daha-kisiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.