Putin gazı kesti, Almanya'da tedirginlik yaşandı

Kremlin ‘bakım-onarım’ gerekçesiyle Kuzey Akım-1 boru hattından Almanya’ya doğalgaz tedarikini 10 günlüğüne askıya aldı. Ancak Berlin’de ‘Bu kesinti kalıcı olur mu’ endişesi baş gösterdi.
Onur Çetinkaya
|
12 Temmuz 2022, Salı - 08:43
Putin gazı kesti, Almanya'da tedirginlik yaşandı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş nedeniyle Almanya-Rusya ilişkilerinde kritik sürece gelindi. 

Almanya’nın doğalgazının önemli bir bölümünü sağlayan Moskova, “Kuzey Akım 1” doğalgaz boru hattındaki bakım ve onarım çalışmalarına başlayınca gaz sevkıyatı dün tamamen durdu.

Almanlar tedirgin 

Bakım ve onarım çalışmalarının 10 gün sürmesi bekleniyor. Ancak Almanya’da Rusya’nın şu an kadar gaz tedarikini azaltmasını teknik bir gerekçeye dayandırsa bile bakım ve onarım çalışmalarından sonra gaz akışını sağlamayacağından endişe ediyor.

Uluslararası Enerji Ajansı Direktörü Fatih Birol ise Haziran'da yaptığı açıklamada Rusya'nın Avrupa'ya gaz tedariğini tamamen kesebileceği ve ülkelerin buna hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Rusya şimdiye kadar Polonya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka ve Finlandiya'ya yeni ödeme planına uymadıkları gerekçesiyle doğal gaz tedariğini kesti.

Tasarruf çağrısı yapıldı

Almanya Federal Enerji Şebekesi Ajansı Başkanı Klaus Müller,''Dürüst olmak gerekirse, kimse ne olacağını bilmiyor'' diye konuştu. Müller daha önce olduğu gibi herkesi doğalgaz tasarrufu yapmaya çağırdı.

http://ankaramasasi.com/haber/1649222/putin-gazi-kesti-almanyada-tedirginlik-yasandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.