Abdülhamid Han, Süper Ay’la muhteşem kare oluşturdu

Ay’ın Dünya’ya en yakın noktaya geldiği, her zamankinden daha büyük ve parlak görüldüğü “Süper Ay” dünya genelinde profesyonel fotoğrafçılar tarafından farklı manzara ve mekanlarda görüntülenirken, Mersin ili Silifke ilçesinde bakımda olan "Abdülhamid Han" isimli Türkiye'nin en güçlü sondaj gemisinin “Süper Ay” ile görüntüsü, izleyenlerin hayran olmasına neden oldu.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 11:25
Abdülhamid Han, Süper Ay’la muhteşem kare oluşturdu

Taşucu Limanında tutulan ve bakım onarım çalışmaları süren Abdülhamid Han sondaj gemisi, kırmızı beyaza boyandı ve üzerine Türk bayrağı işlendi. Geminin "Abdulhamit Han" olan ismi ise ilerleyen günlerde üzerine yazılacak.

Ay’ın Dünya’ya en yakın noktaya geldiği, normalden daha büyük ve parlak olarak görüldüğü “Süper Ay” ise dünya genelinde tüm profesyonel fotoğrafçıların farklı mekan ve manzara eşliğinde görüntülenmesine neden olurken, Mersin ilinin Silifke ilçesinde bakımda olan "Abdülhamid Han" dev sondaj gemisinin “Süper Ay” ile görüntüsü ise görenleri kendine hayran bıraktı.

Fotoğraf sanatçısı Nadir Köksoy, “Süper Ay tüm dünyada fotoğrafçılar tarafından, herhangi bir mekan, manzara ya da nesne eşliğinde görüntülenerek bir eser ortaya çıkarılıyor. Ben de Silifke’nin bu görüntülerden mahrum olmasını istedim. Türkiyemizin 4. Sondaj gemisi olan Abdulhamit Han sondaj gemisi de bana muhteşem modellik yaptı. Arada bulut olduğundan tüm karelerimde istediğim görüntüyü yakalayamadım ama yine de güzel karelerin ortaya çıktığına inanıyorum.” diye konuştu.

238 metre uzunluk, 42 metre genişlik ve çift güvenlik sistemi ile öne çıkan, yedinci nesil Türkiye'nin en güçlü sondaj gemisi Abdülhamid Han, teknik açıdan filonun en donanımlısı ve en uzunu olarak “Mavi Vatan”daki hidrokarbon arama çalışmalarını güçlendirecek.

Aktif konumlandırma sistemi, çift kule ve 200 mürettebat kapasiteye sahip sondaj gemisi Abdulhamit Han, 12 bin 200 metre derinliğe kadar sondaj gerçekleştirebilme yeteneğiyle mavi sularda etkin araştırma yapılmasında önemli rolü olacak.

http://ankaramasasi.com/haber/1584150/abdulhamid-han-super-ayla-muhtesem-kare-olusturdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.