Salih Uzun Ak Parti'ye ömür biçti ""Tayyip Erdoğan olmadığı zaman Ak Parti de olmayacak"

Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Dr. Salih Uzun, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bir Ak Parti Kongresinde katılımcıları “Tayyip Erdoğan'ın partisine hoş geldiniz” sözleriyle karşıladığını belirterek, “Tayyip Erdoğan olmadığı zaman Tayyip Erdoğan'ın diye tarif ettikleri o parti de olmayacak” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
17 Haziran 2022, Cuma - 16:42
Salih Uzun Ak Parti'ye ömür biçti ""Tayyip Erdoğan olmadığı zaman Ak Parti de olmayacak"

Salih Uzun, Ankara Masası Gündem Programı’nda Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konu oldu.

Ak Parti’nin DYP ve ANAP’a benzemediği, partide geriye çekilen, listelere konmayanların partisine bağlılığının devam ettiği şeklindeki yorumları hatırlatan Uzun, “”o dönem “Bunlarda dava var” diyenlere henüz Ak Parti’nin sınanmadığı şeklinde hatırlatmada bulunduğunu anlattı.

Uzun, “Ak Partiyi test etmedik ki, şimdi iktidardalar, İktidar tutkalı var. Onun için bir arada duruyorlar” dediğini aktardı.

Parti yönetimini  bırakın cennetle müjdelenen 10 sahabeden ikisinin bile siyasi iktidar için mücadele ettiğine işaret eden Uzun, “Cennetle müjdelenenler bunu yaptı da, bizim AK Parti mensupları yapmayacaklar mı diyorsunuz?” diye sorduğunu ifade etti.

Uzun şunları söyledi:

“AK Parti'nin içerisinde muhalefet grupları oluşuverdi”

“Gün geldi 7 Haziran seçimleri oldu. İktidardan düşecek oyu aldılar. Hükümet kurabilecek oyu alamadılar. Hemen ertesinde 10-15 gün içerisinde Samanpazarı, Altındağ Belediyesinin yaptığı yerler vardı. Oralarda birçok afisler tutuldu. AK Parti'nin içerisinde muhalefet grupları oluşuverdi. Şimdi de geldik başka türlü oldu.”

“Siyasete kutsiyet atfedemezsiniz”

“ Bunlar kutsiyet atfedemezsiniz siyasetin hiçbirisine. Dava deyip onun etrafında buluşması sağlayamazsınız. Mesele ilke koyacaksınız, yöntem koyacaksınız, kural koyacaksınız. Bunu koymadığınız zaman, dava burada duruyor, öbürü birbirine düşüyor diyemezsiniz. Tamamen konjonktürel meselelerdir.”

“Siyasal iktidar kavgası, herkesi işin içerisine alabilir”

“ Siyasal iktidar kavgası, herkesi işin içerisine alabilir önemli bir şeydir. En mübarek gördüğümüz insanlar bile siyasal iktidar mücadelesinin içerisine girebilir. Bu insani bir şeydir. Onun içinde siyasi analizlerimizi yaparken de, yahut partilerin, yahut siyaset figürlerinin siyaset ömürlerini konuşurken de bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.”

“Tayyip Erdoğan olmadığı zaman Ak Parti de olmayacak”

“ Erdoğansız AK Parti'nin, Erdoğanlı AK Parti'den çok çok farkı olur. Çünkü tamamen... Bir kongrede, kongreyi idare eden kurultay başkanı çıktı dedi ki, Tayyip Erdoğan'ın partisine hoş geldiniz. Kongreyi idare eden sanırım şimdi Adalet Bakanımız. Bekir Bozdağ, bir Ak Parti kongresini idare ediyordu. Tayyip Erdoğan'ın partisine hoş geldiniz dedi. Tayyip Erdoğan olmadığı zaman Tayyip Erdoğan'ın diye tarif ettikleri o partide olmayacak.

http://ankaramasasi.com/haber/1589304/salih-uzun-ak-partiye-omur-bicti-tayyip-erdogan-olmadigi-zaman-ak-parti-de-olmayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.