Kurum,'' Can kaybımız yok, bir vatandaşımız kayıp''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, afet bölgesinde yaptığı inceleme ve toplantının ardından basın açıklaması yaptı.
Onur Çetinkaya
|
28 Haziran 2022, Salı - 11:03
Kurum,'' Can kaybımız yok, bir vatandaşımız kayıp''

Selden etkilenen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde çalışmaları takip eden Kurum, son duruma ilişkin bilgi verdi.

''Can kaybı yok, bir vatandaşımız kayıp''

Kurum,“çok şükür can kaybımız yok. Fakat bir vatandaşımız kayıp. Vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarımız saatlerdir devam ediyor.” ifadesini kullandı.

Bakan Kurum, selden etkilenen illerde devletin tüm kurumlarıyla beraber vatandaşın sıkıntısını gidermek ve derdini çözmek için yoğun bir mesai ile çalışmalarına devamettiğini aktardı, “tüm bakanlıklarımız, AFAD’ımız, UMKE’miz, jandarmamız, arama-kurtarma ve sağlık ekiplerimiz sahada canla başla çalışıyor.” dedi.

“663 personel ve 320 araç ile tahliye çalışmaları sürüyor”

Kırmızı uyarı verilen Kastamonu İli genelinde toplamda İl AFAD Müdürlüklerinden ve diğer kurum ve kuruluşlardan görevlendirilen ve teyakkuz halinde bekletilen 663 personel ve 320 aracın hazır bir şekilde vazifelerini yapmakta olduğu bilgisini paylaşan Bakan Kurum, “dünden beri, 130 vatandaşımızı başarıyla tahliye eden helikopterlerimiz ve botlarımızla her an müdahalelerimize devam ediyoruz. Selden etkilenen vatandaşlarımızı yurtlarımıza veya geçici olarak ikamet edebilecekleri yerlere götürüyoruz.” diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1606814/kurum-can-kaybimiz-yok-bir-vatandasimiz-kayip
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.